Monday, August 24, 2009

24.8 Portosin - Bayona 48 nm


Lähdimme klo 1000 satamasta ja ajoimme ensin koneella ulos Ria de Muron lahdesta.
Sää oli nyt muuttunut harmaaksi ja aamupäivällä saimme jopa jonkun aikaa sadetta niskaamme.
Nostimme purjeet ja aluksi meillä oli vastatuulta, jolloin jouduimme luovimaan, mutta tuuli kääntyi myöhemmin luoteiseksi, joka oli meille myötäinen. Mainingit olivat kuitenkin melkoisia ja heikossa tuulessa purjeiden trimmaaminen oli melko haastavaa. Jossain vaiheessa tuuli kääntyi ja tyyntyi, jolloin otimme purjeet alas ja pistimme koneen päälle.
Saavuimme s/y Spican kanssa samoihin aikoihin Bayonan satamaan. Meitä oli vastassa sataman kumivene, jonka kuljettaja kysyi olemmeko tulossa vierasvenesatamaan? Vastattuamme myönteisesti hän ohjasi meidät hyvälle aisapaikalle Spican viereen.
Bayonassa on kaksi huvivenesatamaa, valitsemamme Puerto Deportivo de Baiona ja arvokkaamman tuntuinen Monte Real Club de Yates. Viimemainitussa on pursiseuralla klubiravintola jonne myös vierailevat purjehtijat ovat tervetulleita edellyttäen luonnollisesti, että heidän pukeutumiskoodinsa on samaa tasoa kuin klubin omilla jäsenillä.
Kävimme satamakonttorissa sisäänkirjoittautumassa satamaan ja samalla reissulla myös ruokakaupassa ennenkuin söimme illallista veneessä.
Ruokakaupassa tapahtui pieni kömmähdys, kun Mikko maksoi laskumme. Nuori kassatyttö antoi vahingossa väärin (liian vähän tietysti) rahaa takaisin, joten pyysimme korjausta ja onnistuihan sekin lopulta kassan tarkistuslaskun jälkeen.
9 tunnin purjehdus käy ihan työstä, joten menimme illalla suht aikaisin pehkuihin.

No comments:

Post a Comment