Sunday, August 2, 2009

1.8 Scheveningen Standby





Elokuu alkoi aurinkoisena ja lämpimänä.
Nyt oli lauantai ja meillä vapaapäivä ja päätimme lähteä pyöräretkelle. Ei sitten muuta kun satamakonttoriin josta vuokrasimme itsellemme uudehkot polkupyörät. Pyöräilykarttaa emme onnistuneet saamaan mutta pyörätiet ovat täällä hyvin viitoitettuja ja niitä on tosi paljon. Otimme suunnan etelään rantaa pitkin ja n. 20 km:n kuluttua saavuimme Hoek van Hollandin pikkukaupunkiin, josta myös lautat Englantiin lähtevät.
Kuvasimme matkalla mahtavan kokoisia kasvihuoneita ja kävipä mielessä ajatus kumman alueen tomaattien hiilijalanjälki on pidempi, Närpiön vai Hollannin??
Paluumatkalla kävimme ruokakaupassa ja ostimme molemmat reppumme täyteen ruokaa. Palasimme n 1600 Cantanaan.
Olihan meillä tällä ajanvietettäkin! Koska laituripaikkamme oli juuri sataman portin edessä saimme jännityksellä seurata miten kävijät selvisivät portin avaamisesta. Portin saa ulkoapäin tullessa auki joko sipsi-kortilla tai syöttämällä siihen senhetkisen tunnusluvun (3456A) Satamasta tullessa oli ennen porttia musta nappi jota painamalla portti aukeaa. Eihän portin salat selvinneet hollantilaisillekaan kun niin moni jäi portin eteen ihmettelemään ja odottamaan apua! Se mikä teki avaamisen erityisen haastavaksi oli ettei lukko auennut ensimmäisellä sipsikortin näytöllä vaan vasta toisella!

No comments:

Post a Comment