Wednesday, August 12, 2009

12.8 Guernsey Standby







Päätimme jäädä tänne vielä päiväksi, jotta ehtisimme tutustua paikkaan ja saada myös vesipumppumme korjatuksi.
Pesimme samalla sataman pesulassa 2 koneellista pyykkiä. Sekä pesukone että kuivuri toimivat punnilla, joten niitä meidän piti ensin mennä pankkiin vaihtamaan. Täällä on rinnan Englannin punnan kanssa käytössä myös Kanaalisaarten oma punnat, mutta niiden käyttöarvo lienee saaren ulkopuolella huono.
Mikko soitti myös moottorihuoltoon ja onneksemme huoltomies oli sattumalta juuri Victoria-satamassa käymässä ja oli paikalla 10 min:ssa. Pumppu palautettiin 30 min kuluttua stefa-tiiviste vaihdettuna. Sattuipa hyvin, koska vuotavalla pumpulla olisi ollut hankala tehdä varsinkin pidempiä etappeja.
Söimme illallista rantakadulla olevassa mukavassa ravintolassa. Riitan Fisch & Chipsillä meni nälkä ja Mikon Dover Sole oli tosi herkullinen.

2 comments:

  1. Todella mielenkiintosta luettavaa tämä teidän bloginne. Nuo merivirrat ja vuorovedet tekevät tarinasta tosi eksoottisen. Väheneeköhän noiden vaikutus kun pääsette isommille vesille kohta?

    Kalle

    ReplyDelete
  2. Moi Kalle.
    Pitää paikkansa, vuorovesi-ilmiö nousu-ja laskuvesineen sekä niihin liittyviin merimassojen liikkeeseen on voimakkainta kapeissa kohdissa kuten mm. Englannin kanaalissa. Kyllä virtoja ja vuorovesiä esiintyy lähes kaikkialla Atlantilla muttei niin voimakkaana kuin juuri täällä.
    Nyt olemme eläneet täyden kuun aikaa (spring) ja juuri silloin (kuten myös uuden kuun aikana)kuun vetovoima on suurimmillaan mutta vähenee jonkunverran mentäessä kohti puolenkuun aikaa eli neapia. Spring- ja neap aika vaihtuu n 16 vrk:n rytmeissä ja springin aikana siis sekä auringon ja kuun vetovoimat ovat samansuuntaisia.
    Mikko

    ReplyDelete