Wednesday, July 29, 2009

27.7 Scheveningen Standby


Odotus- ja huoltopäivä.
Huoltoliike avasi ovensa n.klo 1000 ja Mikko pääsi heti kertomaan murheistaan sympaattiselle Marco Gardiemille. Sovimme, että tuomme vioittuneen suotimen hänelle, niin hän kyllä fixaa sen kuntoon. Saimme myös Marcolta tietoa minkälaisia potkureita olisi ehkä saatavissa. Toimitusaika kuitenkin n. 4 vrk kesälomien johdosta. Mikko soitti myös Nautorin Lasse Strömille, jolta saimme tärkeätä tietoa potkureista. Ilmeisesti Max-prop olisi paras vaihtoehto mikäli omaa ei löydy.
Kävimme aamupäivällä venetarvikeliikkeessä ostamassa roskiskaapin oveen uuden sulkijan ja myös ruokakaupassa. Matkalla Ijmuidenista kovassa merenkäynnissa oli roskiksen ovi hakannut jatkuvasti koska sen lukon salvan vastakappale oli kulunut. Tämä oli tietysi pieni haitta mutta turhaan sitä tarvitsee kuunnella.
Aamupäivä oli hyvin lämmin ja aurinkoinen, mutta iltapäivällä taivas meni pilveen ja rupesi tuulemaan 12 m/s.
Sukeltaja saapui n.klo 1700 ja aikansa etsittyään arvioidulta putoamispaikalta totesimme vain, ettei sitä käsivarren paksuisen mutakerroksen alta enää löydy. No, mikäpäs siinä, kaikkihan ei voi sujua suunnitelmien mukaan ja nyt meidän piti vain varautua ylimääräiseen Hollannin lomaan.
Teimme myös kunnon, vajaan tunnin, juoksulenkin kasinolle ja takaisin rantaraittia pitkin. Tuntui íhan mahtavalta saada liikkua kunnolla pitkän tauon jälkeen.
Menimme ilallla syömään sataman reunalla olevaan argentiinalaiseen pihvipaikkaan ja se oli kyllä meille aikamoinen pettymys. Tilasimme kuukauden erikoismenyyn, joka sisälsi alkupalaksi maukkaita hollannin garneleita salaatin kera, kunnon pihvit ja jäätelöä jälkiruoaksi. Garnelit (Pohjanmeren tyypillisiä tummia ja pieniä katkarapuja) olivat ihan hyviä, samoin jäätelö, mutta pihvit aika rasvaisia ja parempiakin olemme syöneet. Eniten meitä kuitenkin häiritsi hidas ja ylimielinen palvelu. Ravintola oli melkein tyhjä, mutta aikaa meillä meni kaiken kaikkiaan noin 2 tuntia! Teimme ehkä pahan virheen, kun emme menneet tarjoiljan tarjoamaan pöytään ravintolan sisälle vaan halusimme vapaan ikkunapöydän, josta mm Cantana näkyi. Mikäpäs siinä, kaikkea sattuu mutta jos tulemme tätä kautta vuoden kuluttua takaisin niin menemme kyllä toiseen ravintolaan!
Muuten olemme kyllä muuttaneet käsityksiämme hollantilaisista Lauwersoogin ensivaikutelman jälkeen. Ihmiset ovat ollet täällä tosi ystävällisiä ja auttavaisia.

No comments:

Post a Comment