Friday, July 17, 2009

16.7 Nordenrey standby


Tarkoitus oli lähteä tänä aamuna 0600 liikkeelle, mutta koska luvassa oli navakkaa SW-tuulta eli suoraan nenään niin päätimme siirtää lähtöämme vielä päivällä. Huomiseksi piti tuulen kääntyä E-SE eli myötäisempään.
Matkalla Holtenauhun olimme saaneet vettä venttiilin kautta keulapiikkin eli suoraan sänkyymme ja asian hyväksi piti tehdä jotain. Saimme Hafenmeisterilta palan PVC-putkea, josta kippari sitten rakensi venttiilin alle kanavan, joka estäisi veden tulon sisälle. Toivottavasti vene pysyy nyt kuivempana.
Saksalaisia purjehtijoita pitänee sen verran kehua, että lähes aina kun olemme tulleet satamaan on joku saksalaisveneilijä ottanut köytemme vastaan ja olleet muutenkin kovin ystävällisiä. Tervehtiminen täälllä Pohjois-Saksassa on hyvin kotoisen tuntu,ista eli mojmoj!
Satamissa on palvelu toiminut hyvin ja Hafenmeisterit ovat olleet aina auttavaisia ja hyväntuulisia.
Kävimme päivällä kävelyllä keskustassa ja nautimme herkulliset Pohjanmeren "krabben" -leivät. Ihailimme myös kivipyramiidia jonne 61 saksalaista kaupunkia oli 1800-luvulla toimittanut palan oman kaupungin kiveä.
Viereeellemme saapui hollantilainen vene s/y Zephyr, jonka kotipaikka on Enkhuizenissa Isselmeerin rannalla. Saimme heiltä runsaasti hyviä vihjeitä hollantilaisista satamista ja
ennenkaikkea minkälainen elämys olisi ajaa kanavia pitkin Hollannin läpi takaisin Pohjanmerelle. Päätimme päivittää suunnitelmaamme ja nähdä Hollantia paremmin kuin vain mereltä käsin.
Illalla istuessamme istumalaatikossamme tuli paikkakuntalainen mies tervehtimään meitä. Hänen vanhemmat muuttivat Suomen Kuruun täältä 45 v. sitten ja mies käy säännöllsesti talvisin Suomessa. Mukava keskustella Suomesta ja matkastamme. Ehkä tapaamme taas sitten paluumatkalla?

No comments:

Post a Comment