Wednesday, July 22, 2009

18.7 Lauwersoog-Dokkum 16 nm





Kanavamatkailu alkoi kovahkossa vastatuulessa ja ajoittain vesisateessa.
Seurasimme yhtä hollantilaisvenettä Lauersmeerissä, mutta onneksi huomasimme heidän kääntyvän Delfzijlin suuntaan emmekä lähteneet heidän peräänsä.
Navigointi kokemattomalle on näillä kanavilla varsin mielenkiintoista. Viitat ovat osittain pystyssä olevia luudanvarsia ja osittain asiallisia ja numeroituja vihreitä ja punaisia viittoja. Edellämme kulki toinen hollantilaisvene, joka ohitti yhden saaren väärältä puolelta. Olimme ensin menossa heidän peräänsä ja kun vielä rannalla melovat partiolaiset heiluttivat meille niin ymmärsimme, että saari pitää nimenomaan kiertää siltä puolelta vaikka kartan mukaan sen tulisi tapahtua toiselta puolelta. Ei pitäisi uskoa muita, joten Cantana oli hetkessä kiinni kanavan pohjamudassa. Pakki päälle ja takaisin väylälle ja tällä kertaa luotimme enemmän karttaan ja pääsimme hyvin läpi.
Sää oli tyypillistä hollantilaista, välillä sataa ja välillä paistaa.
Ajoimme kapeahkoa kanavaa pitkin kesken maalaismaisemien. Saatoimme katsoa lehmiä ja hevosia silmiin! Syvyys 2-4 m:n välillä, joten kaikuluotain piippasi aika ajoin varoitukseksi matalasta vedestä.
Noin klo 1200 saavuimme Dokkumin mukavaan kaupunkiin ja kiinnittäydyimme hollantilaisveneen kylkeen kanavan reunalla. Kuulimme heiltä, ettei meidän kannata jatkaa matkaa Leeuwardeniin, koska satama olisi jo tässä vaiheessa tupaten täynnä ja näin lauantaina melko levoton. Päätimme siis jäädä tänne yöksi. Kiersimme kaupungilla ja teimme taas hieman ruoka- ja juomaostoksia. Dokkum oli aito hollantilainen pikkukaupunki kujineen ja toreineen Siistiä ja hyvinhoidettua. Todella viihtyisää. Kävimme paikallisessa C1000 supermarketissa ostoksilla ja myöhemmin myös Aldissa ostamassa mm. viinejä kohtuuhintaan, reilu 2 € pullo.

No comments:

Post a Comment