Friday, July 17, 2009

15.7 Norderney standby







Nousimme siis klo 0500 ja siirsimme veneen jo vapautuneelle aisapaikalle.
Hafenmeister kertoi meille, ettei Borkumiin voi purjeveneellä mennä (?) vaan ehdotti Lauweroogia Hollannin puolella. Kuulemma hollantilaiset purjehtijat menevät yleensä sinne ja sieltä voi parhaiten jatkaa joko avomerellä tai kanavien kautta eteenpäin.
Matka on sen verran pitkä, joten lähtömme olisi pitänyt tapahtua jo 0600, joten päätimme jäädä vielä päiväksi Norderneyhin.
Tänään oli helteinen kesäpäivä, mutta merellä oli navakka lounaistuuli. Vuokrasimme polkupyörät ja teimme muutaman tunnin lenkin saarella. Saarta kiertää rantaraitti ja pyöräily on ilmeisen suosittu laji täällä. Kävimme myös saaren majakalla, mutta täällä ei ollut eläkeläishintoja kuten Heiligenhafenissa, joten emme nyt kiivenneet sen huipulle. Pohjoisosassa on iso nuderanta , mutta emme viitsineet mennä sinne vaatteet päällä ihmettelemään.
Projektiksi otimme kierroksen päätteeksi alkuperäisen Nordenreyn meri-ilmassa kuivatun kinkun ostamisen. Kävimme ensin Penny-marketissa, jossa ostimme 2 repullista ruokaa ja juomaa yhteensä n. 7:llä €:lla ja siellä kuulimme, että Edeka myy sitä kinkkua. Ohjeista huolimatta emme löytäneet Edekaa, mutta kierrettyämme riittävän kauan kaupungin kujia löysimme vihdoin ruokakaupan, joka myi tavoittelemaamme kinkkua. Kinkku oli oikein hyvää ja ostimme samalla 2 pakettia.
Kipparin entinen liiketuttu, Ari Poukka perheineen saapui HR 352:lla Hollannista ja juttua riitti sekä meidän matkastamme että s/y Bluemarinen useamman vuoden kestävästä Euroopan matkasta. Ari kehui myös Hollannin kanavia ja saimme heiltä siihen tarvittavat kortit lupauksella, että kerromme oman reissumme jälkeen matkastamme.
Söimme illallista yachtclubin ravintolassa, Riitalle haudutettua lohta ja Mikolle Pohjanmeren kengänpohjallisia. Nälkä meni.

No comments:

Post a Comment