Friday, July 17, 2009

13.7 Cuxhafen Standby


Lepopäivä Cuxhafenissa.

Tuuliennusteiden mukaan nyt puhalsi melko kovaa ja suoraan vastaan, mutta luvassa olisi seuraavalle päivälle suotuisempia tuulia. Päätimme siis jäädä satamaan ja tutustua paremmin Cuxhafeniin.

Ensin teimme kotitöitä eli veneen siivousta ja mm. maston vanttien kiristämistä Pohjanmeren kovempia olosuhteita silmälläpitäen.

Cuxhafen on mukavan tuntuinen n. 50 000 asukkaan rantakaupunki. Täynnä saksalaisturisteja ja yhteysveneet Helgolandiin kulkivat tiheästi. Kävelimme kaupungilla ja söimme brexelit ja myöhemmin myös jätskit. Auriko lämmitti jopa 27 asteeseen. Viimeiset ostokset Lidlistä ja takaisin satamaan.

Suihkut ovat siistejä, mutta veden ostaminen maksukortilla vaatii harjoittelua. Kippari onnistui saamaan kerralla n. 20 s:n ajan kuumaa vettä, kun korttia vain vilautti lukulaitteessa kuten Hafenmeister oli neuvonut. Jos sen jätti siihen niin saldot häipyivät hetkessä! Näinhän siinä kävi ja jotta sopu säilyisi veneessä kävi Mikko lataamassa Riitalle lisää arvoa korttiin. Pihvi-illallinen veneessä ja aikaisin nukkumaan.

Olimme konsultoineet naapuriveineiltä sopivaa reittiä ja lähtöaikaa ja saimme tiedon, että lähdön tulisi tapahtua HW +1 eli tunti korkeanveden jälkeen. Tämä tarkoitti meille herätystä klo 0545 ja lähtöä 0700.

No comments:

Post a Comment