Friday, July 24, 2009

24.7 Amsterdam-Ijmuiden 14 nm




Satamamme oli aamulla aivan täynnä ja vettäkin alkoi tulla taivaalta melko rankasti.
Tuntui jo siltä ettei Cantanan menevää aukkoa synny ja joudumme jäämään tänne koko päiväksi. Sateen tauottua lähti moni vene kuitenkin ulos ja Cantana niiden perään.
Ajoimme koneella Noordzeekanaalia pitkin Ijmuidenin satamakaupunkiin Pohjanmeren rannalla. Pääsimme samantien sisään sulkuun ja koska Pohjanmerellä oli vesi nyt alhaalla emme laskeutuneet kuin metrin verran. Vastassamme oli melko kova tuuli, 10-13 m/s mutta saimme hyvän paikan aisan vierestä uudehkossa valtavan suuressa huvivenesatamassa.
Alueella oli myös jonkunlainen huvipuiston tapainen huvittelukeskus mutta kovan tuulen ja sateisen sään takia väkeä oli melko niukasti.
Naapurissa olevalta hollantilaispariskunnalta saimme myös hyviä ehdotuksia minne täältä kannattaa jatkaa matkaa, eli Schweningeniin ja sieltä Belgian puolelle Oostendeen. Pohjanmerellä olemme kuitenkin enemmän säiden armoilla kuin kanavissa joten meidän on varauduttava odottamaan sitä sopivaa sääikkunaa.
Satamamme on ihan hyvä siihen tarkoitukseen mutta muuta täällä ei sitten olekaan.
Kaupungin keskusta lienee myös melko kaukana satamasta joten toivomme sopivia säitä heti huomiseksi!

2 comments:

  1. Olisi mukava kuulla myös miten olette suunnitelleet seuraavaksi. Oletteko menossa Ranskan rannikkoa pitkin vai suoraan Biskayan lahden yli?

    ReplyDelete
  2. MOI.Tarkoituksemme on purjehtia etelaan Belgian ja Ranskan rantoja pitkin ja ylittaa Biskaya Ranskasta suoraan La Corunaan. Paluumatkalla tulemme sitten Englannin kautta. Nettiyhteydet eivat oikein toimi kunnolla mutta yritamme paivittaa blogimme silloin kun mahdollista

    ReplyDelete