Friday, July 17, 2009

17.7 Norderney-Lauwersoog 48 nm




Lähtö 0715 korkean veden aikaan. Ensin koneella ulos ja sitten pelkällä genualla 6-7 solmua.
Sää oli aluksi puolipilvinen, mutta yhdessä vaiheessa saimme kunnon ukkoskuuron yllemme, jolloin tuulen nopeus oli puuskissa jopa 16 m/s. Pienensimme genuaa vastaavasti ja myöhemmin tuulen hieman tyynnyttyä avasimme genuan kokonaan.
Lähestyessämme Shiermonnikoogin saarta alkoi tuntua siltä, että kepsi on mennyt sekaisin tai hollantilaiset ovat siirtäneet viittojensa paikkoja alati siirtyvien hiekkasärkkien perään? Oli miten oli, Lauerswoogin sululle saavuimme n.1600 ja hetken odotettuamme sulku avattiin ja menimme ensimmäisenä sisään. Vesi laski allamme 1- 2 metriä ja olimme sisämaassa. Lauwersoogin satama on hyvin suojainen kaikilta tuulilta ja saimme mukavan paikan paalujen välissä.
Merkillepantavaa oli, että lähes kaikki info on saatavissa vain hollanninkielisenä!
Lauwersoog oli myös matkamme ensimmäisiä satamia, jossa kukaan ei ollut ottamassa köysiämme vastaan saapuessamme satamaan. Onkohan tämä enne erilaisesta asenteesta Saksan jälkeen? Toivottavasti ei!
Plussana sopiva sijainti ja sekä toimiva että ilmainen langaton nettiyhteys. Muuten sataman ympäristössä ei ollut mitään erikoista

No comments:

Post a Comment