Sunday, July 12, 2009

10.7 Heiligenhafen - Kiel (Holtenau) 39 nm

Säätiedotus lupasi vain runsaita vesisateita ja kovaa tuulta myös tälle päivälle.
Olimme jo maanneet 2 vrk Heiligenhafenissa ja paikka oli nähty riittävän hyvin ja koska lähipäivillekään ei ollut luvassa parempia kelejä päätimme lähteä matkaan.
Nostimme aluksi pelkän genuan ja vauhtimme pysyi hyvin yli kuuden solmun 10-13 m/s sivuvastaisessa tuulessa. Merenkäynti oli aikamoista ja saimme jatkuvasti aaltoja sekä istumalaatikkoon että harmiksemme myös veneen sisälle, joten kaikki vuodevaatteemme kastuivat läpimäriksi. Vesi oli päässyt veneen sisään tuuletusventtiilin kautta veneen sukeltaessa aaltojen sisälle. Jossain vaiheessa tuuli tyyntyi alle 10 m/s ja nostimme myös ison ylös. Meno oli koko päivän vauhdikasta, mutta kuoppaista ja tosi märkää.
Illansuussa n.klo 1800 saavuimme vihdoin 8 tunnin purjehduksen jälkeen satamaan ja aloitimme vuodevaatteiden kuivatuksen pitämällä veneen lämmitintä päällä.
Söimme veneessä ja teimme pienen kävelyretken Holtenaun satamaan. Yritimme myös selvittää miten sulussa käyttäydytään, mutta emme saaneet edes sulun porttivahdilta mitään järkevää tietoa. Aamulla sitten nähdään. Kippari kävi suluissa v. 1985 mutta asiat unohtuvat ja muuttuvatkin!

No comments:

Post a Comment