Monday, January 4, 2010

4.1 Soufriere- Rodney Bay 17 nm

Mikko mittasi aamulla akkujen jännitteet ja totesi niiden laskeneen n. 0,10-0,12 V 12 h:n aikana. Tämä lienee normalia itsepurkausta? Ovatko akkumme sittenkin kunnossa? Toivottavasti ovat!
Alustavan suunnitelmamme mukaan tarkoituksemme oli jäädä Soufriereen vielä päiväksi ja mahdollisesti kiivetä Pitonin huipulle. Olimme jo hieman kyllästyneitä boatboysien ja muiden jatkuvaan kerjäämiseen joten päätimme jatkaa samantien matkaa ja purjehtia Rodney Bayhin.
Perille saavuimme jo klo 13 maissa ja saimme hyvän paikan D7:sta, sähkö-ja vesitolpan vierestä.
Ryhdyimme heti latamaan veneen akkuja jonka jälkeen Riitta vei pyykkimme pesulaan.
Mikko kävi samalla ostamassa 5 m uutta vesiletkua ja vaihtoi sen jälkeen Cantanan molemmat merivesiletkut (pentteri ja WC). Se on joskus tarpeen tehdä ja nyt tuntui olevan hyvä aika siihen. Vanhat letkut ovat 20 vuotta vanhoja ja koska ne sijaitsevat vesilinjan alapuolella olisi letkun vuodolla katastrofaalinen seuraus, ts. vene voisi upota!. Vaihto oli yllättävän suuri urakka koska letkut ovat aikoinaan vedetty todella ahtaisiin paikkoihin. Työ tuli kuitenkin tehtyä ja nyt tuntuu hyvältä että se huoli on poissa mielestämme.
Elaine oli myös saapunut Rodney Bayhin ja Riitta kävi heidän kanssaan ruokaostoksilla Mikon jäädessä veneeseen tekemään letkuasennuksia.
Illalla istuimme s/y Momon Brigitten ja Uwen Moserin kanssa juttelemassa mukavia. Momo on 3-3,5 vuotta  kestävällä maailmanympäripurjehduksella oleva saksalaisvene, jonka tapasimme ensimmäistä kertaa jo Madeiralla. Uwe oli todella mukavan tuntuinen kippari .

No comments:

Post a Comment