Friday, January 29, 2010

29.1 Grenada Standby













Tutustuimme spicalaisten kanssa St Georgesiin eli Grenadan pääkaupunkiin.
Grenada on pinta-alaltaan läntisen maailmanpuoliskon toiseksi pienin valtio Saint Kitsin ja Neviksen jälkeen
Pinta-ala on reilu 200 km2 ja asukkaita vajaa 100 000.
Grenada on nykyisin demokratia mutta 80-luvulla oli joillakin tahoilla haave muuttaa hallintoa enemmän marxilais-leninistiseen suuntaan Kuuban mallin innoittamana. Hanke ei onnistunut ja USA yhdessä naapurivaltioiden kanssa nousi maihin ja palautti saareen järjestyksen.
St Georges on vireä kaupunki joka myös näyttää kaupungilta ja oli mukava kävellä täällä. Väestö on kuten lähes kaikkialla Karibialla pääosiltaan Afrikasta tuotujen orjien jälkeläisiä. Täällä todella tuntuu olevansa kaukana Suomesta!
Englantia muistuttava kieli on pääkielenä ja liikenne vasemmanpuoleista. Valtionpäämies on Kuningatar Elisabeth II eli Grenada kuuluu Kansainyhteisöön.
Grenada on ennen kaikkea tunnettu maustesaarena. Täällä kasvaa kanelia, neilikkaa ja muita mausteita joiden vienti antanee asukkaille jonkun verran tuloja.
Turismi lienee kuitenkin pääelinkeino ja purjehtijat ovat epäilemättä täällä toivottuja vieraita. Ihmiset tuntuvat olevan ystävällisiä eikä rikollisuuskaan taida olla suurempi ongelma kuin muillakaan näillä tuulenpuoleisilla saarilla.
Illalla kävimme spicalaisten kanssa syömässä kaupungin toisessa laidassa olevassa Oceans Grillissä. Tuulinen terassi mutta Riitan ruoka oli ihan hyvää (katkarapuja). Mikko valitsi Mixed Grillin ja lammas maistui parhaiten.
Jostain syystä ei valokuvien liittäminen nyt onnistu koska valokuvan kuvake muokkaa-tilassa on kadonnut! Toivottavasti saadaan korjattua.

1 comment:

  1. Hyvinhän ne kuvat kuitenkin tuli ilman WYSIWYGGiäkin*, mutta yritetään korjata templaattia. Itse söin täällä kaurapuuroa aamiaiseksi :).

    ReplyDelete