Saturday, January 30, 2010

30.1 Grenada Standby









Teimme tänään 5 tuntia kestävän taximatkan Grenadan ympäri.Kuljettajamme Rock oli mainio opas ja kertoi meille paljon Grenadan historiasta ja nykypäivästä.
Ajoimme kapeita ja mutkikkaita teitä pitkin ensin itärantaa ylös, sieltä saaren halki sademetsien läpi ja sitten takaisin St Georgeen veneillemme. Saimme melko hyvän kuvan Grenadasta.
Matkalla kävimme yli 300 v vanhassa rommitislaamossa jonka laitteisto on edelleen suurin piirtein alkuperäistä. Ostimme matkamuistoksi pullon poaikallista rommipunssia.
Tutustuimme myös vallankumouksen aikaiseen lentokenttään jossa pari venäläistä lentokoneen hylkyä on vielä nähtävissä. Tänne oli silloin saapunut sekä kuubalaisia että venäläisiä rakentamaan sotilaskenttää.
Sademetsien jälkeen kävimme katsomassa vesiputousta.Paikallinen opas olisi ollut halukas sukeltamaan kalliolta alas pientä korvausta vasten. Taximme odotti joten emme tehneet kauppoja.
Hurrikaani Ivan riehui täällä 2005 tuhoten 90 % saarenh asuinrakennuksista. Jälleenrakentaminen on ollut nopeata mutta Ivanin hajottamia taloja näkyy edelleen runsaasti. Sitä edellinen hurrikaani osui tänne 50 v aikaisemmin.Grenada sijaitsee varsinaisen hurrikaanialueen eteläpuolella joten niihin ei olla täällä varauduttu.
Mm. Uusi marina Port Louis on kuulemma myös vakuutusyhtiöiden hyväksymä veneiden ympärivuotinen säilytyspaikka.

No comments:

Post a Comment