Wednesday, January 13, 2010

13.1 Le Marin, Standby

Totesimme että Cantanan valot (sisä- ja purjehdusvalot!) toimivat nyt hyvin heikosti.
Syykin löytyi nopeasti: monet kytkennät ovat pahasti hapettuneet. Mikko sai siis toivomiaan uusia haasteita ja puhdisti kaikki mittaritaulun epäilyttävät kytkennöt Riitan hammasharjalla. Tulos oli toivottava eli nyt kaikki toimii taas ihan hyvin.
Juttelimme taas Spicalaisten kanssa loppuelämämme suunnitelmista.
Päädyimme lopulta siihen että purjehdimme huomenna takaisin Rodney Bayhin ja jatkamme sieltä etelään aina Grenadalle saakka. Grenada on jäänyt meiltä näkemättä ja olimme saaaneet mm. Reijolta viestin että siellä kannattaisi ehdottomasti käydä.
Suunnitelmia on hyvä tehdä mutta niitä pitää myös tarvittaessa päivittää, jos syytä ilmenee.
Jos nyt purjehtisimme kohti pohjoista kuten vielä eilen suunnittelimme, olisi paluu etelään kohti vallitsevia idän puoleisia tuulia melko työlästä.
Meillä on vielä runsaasti aikaa täällä Karibialla joten siinäkin mielessä tämä vaikuttaa hyvältä ratkaisulta. Meistä on myös tosi mukavaa purjehtia yhdessä hyvien ystävien kanssa!
Kävimme iltapäivällä spicalaisten kanssa jollalla Annetten marketissa täydentämässä ruoka- ja juomavarastojamme. Tapasimme marketin edustalla suomalaisen pariskunnan, Riitan ja Jorman, jotka olivat purjehtineet tänne muutama vuosi sitten ja päättäneet jättää veneensä, Dragon 2 / Bavaria 39, tänne ja viettä talvet täällä purjehtien. Saimme heiltä myös muutaman hyvän vinkin ja hekin  suosittelivat tutustumista Grenadaan.

Paikallisten vauhdikasta kilpailua.

Saimme iltapäivällä Tiinalta tekstiviestin missä hän kysyi että emmehän ole Haitilla? Emme heti ymmärtäneet mitä vikaa Haitissa on mutta avattuamme netin ja luettuamme uutiset tuhoisasta maanjäristyksestä, ymmärsimme hyvinkin. Täällä on kaikki rauhallista mutta kuulemma tsunamisvaroitus oli jo annettu ja myöhemmin  peruttu.


No comments:

Post a Comment