Friday, January 22, 2010

20.1 Soufriere-Wallilabou, 36 nm

Yö oli rauhallinen pl. muutama rankempi sadekuuro. Heräsimme jo n. klo 07 koska tänään oli taas pidempi matka ja halusimme olla seuraavassa satamassa valoisaan aikaan eli ennen klo 18. Koska olimme saaneet luvan viipyä maassa 24 h ei meidän tarvitse tsekata itseämme enää ulos täällä.
Klo 08 maissa irrotti rannalla majaileva köysipoika meidät rannan puusta ja lähdimme liikkeellä. Ihmettelimme olivatko pojat majailleet koko yön siellä palmujen alla vain odottaakseen tippiä antavia pikkutöitä. Puun oksien päälle oli levitetty jonkunlainen pressu suojaamaan heitä sateelta ja pressun alla oli nuotio tai joku keitin jossa he tekivät ruokaa.

Boatboysien tukikohta
 Pojat liikkuivat lähinnä hajonneilla surffilaudan pätkillä ja toimivat ilmeisesti vanhempien boatboysien apulaisina. Annoimme pojallemme 4 EC$ ja yhden kokiksen palkkioksi köytemme irrottamisesta. Toivoimme ettei hän meidän takiamme myöhästy koulusta!


St Lucia ja molemmat Pitonit jäävät taaksemme
Saimme nopeasti purjeen ulos ja mukavan sivutuulen. Saint Lucian ja St Vincentin välisessä salmessa tuuli yltyi 15–20 solmuun ja vauhtimme oli koko ajan ihan hyvä, 6-7 solmua.

St Vincent
 Saavuimme noin klo 15 St Vincentin Wallilaboun satamaan jossa meitä oli lahden suulla boatboy vastassa tarjoten pojupaikkaa.
Poijumme oli yhden charterveneen lähelle jonka asiakkaat olivat kielestä päätellen puolalaisia. Miehistönä oli keski-ikäisiä lihavia miehiä ja nuoria tyttöjä! Mukava huomata että isät ottavat tyttärensä mukaan lomamatkoille!

Tervetuloa St Vincenttiin
Mikko huomasi että veneemme liikkuivat välillä hyvin lähelle toisiaan ja syykin selvisi: charterveneen kiinnitysköydet olivat aivan liian löysällä joten kyseinen vene liikkui  sivusuunnassa miten sattui. Meidän molempien peräköydet oli kiinnitetty samaan paaluun joten ei hyvältä näyttänyt! Mikko sai sovittua yhden paikallisen korumyyjän kanssa että hän auttaa meitä kiinnittämään keulamme kauempana olevaan poijuun jotta tietty etäisyys säilyisi.
Sisääntsekkaus sujui täällä mutkattomasti kuten aina ennenkin. Yksi ja sama virkailija joka huolehti kaikesta. Maksu 105 EC$. .

No comments:

Post a Comment