Monday, January 4, 2010

2.1 Bequia-Wallilabou 14 nm

Lähtö 1030 ja ajoimme koneella koko päivän Wallilabouhun saakka.
Tuuli oli vastainen ja meidän oli pakko ladata akkuja joten ajoimme koneella.
Akkujen kunto mietityttää kipparia. Vaikka lataamme monta tuntia niin jännite ei nouse kunnolla ja aamulla se on laskenut jo alle 12 V:n. Johtuuko tämä vääristä kytkennöistä vai jostain muusta? Ovatko akut liian tyhjiä kun päivän saldo on 100 -150 Ah miinuksella?. Latausvirta on kyllä latauksen alussa ihan hyvä, n. 20 Ah, mutta vaikka lataamme monta tuntia päivässä niin akut eivät täyty kunnolla. Olisipa Ripa täällä!
Saavuimme Wallilaboun satamaan n klo 15 ja Alex oli meitä vastassa jo merellä perämoottoriveneellään. Pari soutajaakin oli saalistamassa tulijoita mutta nopeat syövät hitaat joten valitsimme Alexin. Kiinnitimme keulan poijuun ja perän köydellä paaluun.
Sovimme myös Alexin kanssa että teemme pienen opastetun kävelykierroksen vesiputouksille. Se oli hyvä valinta.

Kaakaopuun  hedelmä avataan näiin!

Hierontakylpyä luonnossa
Alex tunsi hyvin kaikki kasvit ja hedelmäpuut ja kertoi meille paljon mielenkiintoisia asioita niistä. Luonnonlääketiede on täällä voimissaan ja monta yrttiä käytetään menestyksellä mitä erilaisten sairauksien hoitoon. Vasta toivottomimmat tapaukset lennetään valtion kustannuksella Kuubaan hoidettaviksi.
Kävimme Alexin opastuksella myös vesiputouksilla kylpemässä ja ei Ikaalisten kylpylän hierontasuihkut ole mitään verrattuna tähän luomuhierontaan. Todella myönteinen kokemus, kaiken kaikkiaan.
Täällä Karibialla on myös tapana tervehtiä vastaantulevia, liikkuvat ne sitten kävellen tai autoilla. Metroa St Vincentissä ei ole mutta jos olisi, uskomme että ihmiset puhuisivat toisilleen niissäkin!
Palatessamme satamaan ja siirtyessämme jollaan oli Riitta putoamaisillaan veteen kun jolla oli karkaamassa alta pois laiturin alle. Onneksi lihakset ja refleksit ovat kunnossa eikä paikkakuntalaisille tullut uutta jutunaihetta.
Olimme varanneet ravintolasta pöydän illaksi mutta jollalaiturilla oli sen verran kova swelli että päätimme syödä kotona ja peruimme pöytävarauksemme VHF:llä.

No comments:

Post a Comment