Monday, December 7, 2009

Viesti Cantanalta 6.12

Hyvä Suomi, 92v.
6.12
Itsenäisyyspäivä Atlantilla GPS 129 nm, 18.28N ja 43.20W
Eilen illalla näimme pitkästä aikaa toisen purjeveneen. Ranskalainen isohko vene oli yhteydessä meihin VHF:llä ja toivotti meille bon voyagea. He purjehtivat pelkällä genualla melko hyvää vauhtia koska häipyivät pian yön pimeyteen.
Tuuli alkoi voimistua illansuussa ja puhaltelikin aika reippaasti koko yön. Melko levotonta menoa niin istumalaatikossa olevalla vahdilla kuin vapaavahdilla punkassaan!
Kuoppainen keli ja reipas tuuli jatkuivat koko itsenäisyyspäivän joten jouduimme suhteuttamaan illan vastaanoton keliolosuhteiden mukaisesti. Luovuimme 3 ruokalajikkeen kynttiläillallisesta ja korvasimme sen saksalaisilla säilykenakeilla ja paistetuilla perunoilla. Ai kun maistuikin hyvältä!
Riittaa harmitti eniten ettemme voineet seurata TV:stä linnan juhlia ja häneltä jäi nyt tärkeä tieto saamatta: Miten SE Sirkka oli pukeutunut? Jos joku voisi auttaa ja kertoa meille niin olemme kiitollisia lyhyestä raportista ( max. 50 sivua).
Tuuli ei ottanut vielä illallakaan laantuakseen joten otimme isoon toisenkin reivin jottei yöllä tarvitse vapaavuorolaista sen takia herättää.
22 maissa illalla saavutimme taas yhden merkkipaalun, vain 1000 nm matkaa Saint Luciaan.
Eiliseen kalasaaliiseen sen verran lisätietoa että Spican Toomas oli saanut samanlaisen eilen kalan ja se on kuulemma wahoo!

No comments:

Post a Comment