Saturday, December 5, 2009

Viesti Cantanalta 5.12


5.12
Eilen illalla juuri auringonlaskun aikoihin tapahtui ihme, kala oli tarttunut syöttiimme! Saimme vonkaleen vedettyä ylös ja jo ennen kun nostimme sen partaan yli, kippari kaatoi lurauksen ukrainalaista vodkaa sen suuhun. Kala kuoli onnellisena!
Emme ole aivan varmoja minkä kalan saimme, mutta pituutta sillä oli noin puoli metriä ja painoa joitakin kiloja. Oletamme että se oli mahimahi mutta jos joku tietää paremmin niin korjatkoon. Mikon avattua ja perattua sen, totesimme ettei se ainakaan hauki ole. Lihaa ei ollut ainoastaan luitten ympäri vaan todella paksusti. Syötävää olisi riittänyt moneksi päiväksi mutta pakastimen puutteessa leikkasimme siitä itsellemme sopivat siivut ja loput palautimme Atlantille.
Yö meni taas rauhallisesti purjehtien n. 5 solmun vauhtia spiiratulla genualla ja reivatulla isolla. Joskus aamuyöstä kohtasimme lievän sadekuuron mutta muuten kuutamo valaisi merta koko yön.
Aamupäivällä tuli tyyntyi ja puhalteli koko päivän aikana 5-10 solmua ENE/E.
Söimme illansuussa todella maittavan kalaillallisen.
Kävimme tänään myös läpi ruoka- ja vesivarastomme ja totesimme että joitakin tuotteita on nyt jo kulunut liian paljon, joten säännöstely alkaa heti itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien jälkeen. Mitään varsinaista puutetta meillä ei toivottavasti tule olemaan mutta ainakin tuoremehun
annosmäärää on tarkoitus pienentää. Leipää leivomme itse niin paljoin kun haluamme ja säilykeruokaa meillä on riittävästi.

No comments:

Post a Comment