Friday, December 4, 2009

Viesti Cantanalta 4.12

Vapaavahtilaisen unet
4.12
Tuuli tyyntyi jonkun verran ja purjehdimme spiiratulla genualla ja preventterillä varmistetulla isolla koko yön virsikirjaa. Uskomatonta miten tarkkaan tuuliperäsimme pystyy venettä ohjaamaan.
Tänään tuli 5000 nm täyteen Laurinlahdesta lähdön jälkeen 5 ½ kk. sitten. Matkan pituudelta se vastaa noin 5:n vuoden normaaleja kesäpurjehduksia!Olemmehan toki vasta seikkailumme alussa ja kun koko reissu on tehty, pitäsi maileja olla takanamme jo 12-13000 nm
Riitta leipoi eilen maukasta ruisleipää jota söimme nyt aamiaiseksi.
Kaikki tuoreruoka on nyt joko syöty tai heitetty pilaantuneina kaloille.
Mikko aloitti myös kalastuskauden mutta kalat eivät näköjään syö täyden kuun aikana, joten saalis on toistaiseksi ±0,ts. kaloja ei ole tullut muttei vieheitäkään vielä hukattu!
Päivärytmimme alkaa olla vakiintunut:
Aamupala, jonka Mikko valmistaa 9-10 aikoihin
Raportointi ARC:lle 1200
Yhteistä aikaa purjehduksen ja kodinhoidon parissa n 18 saakka jolloin Riitta valmista illallisen.
Riitta vahdissa 21 saakka jona aikana Mikko kerää voimia
Mikko vahtii 21-00
Riitan vahti 00-04
Mikko vahtii 04-09
Yövahdit on sovitettu kummankin unenlahjojen mukaisesti. Riitta on tottunut menemään aikaisemmin nukkumaan ja Mikko on yleensä valvonut muutenkin noin puoleen yöhön.Tällä systeemillä olemme molemmat saanet nukuttua niin että pärjäämme.
Emme ylityksen aikana nuku keulahytissä vaan pistopunkassa heti kulkuaukon vieressä, styyrpuurin puolella. Keulassa vene heiluu niin paljon ettei siellä voi nukkua muuten kuin satamissa ollessamme ja kevyessä kelissä merellä.
Pistopunkkaan mahtuu vain 1 nukkuja kerrallaan mutta toinenhan onkin aina vahdissa ulkona. Mikäli vahdissa oleva tarvitsee apua, on hänen helppo herättää nukkujan oviaukosta käsin.
Olemme nyt etelässä ja lämpötila nousee päivisin jo yi 30 asteeseen. Merivesi 27 astetta ja öisinkin on lämmintä mutta kosteata.

1 comment:

  1. Terveisiä Kanta-Hämeestä,

    ja kiitoksia kortista.

    Toivotamme suotuisia tuulia.

    ReplyDelete