Thursday, December 10, 2009

Viesti Cantanalta 10.12



10.12 GSM 144 nm 14.58 N 51.49 W
Eilinen valas oli onneksemme häipynyt aamuun mennessä. Emme usko että se olisi tahallaan törmännyt meihin mutta jo sen läsnäolo oli tosi epämiellyttävää, valaskolareita tapahtuu jatkuvasti ja seuraukset saattavat olla jopa katastrofaalisia.
Puolenyön jälkeen meni taas satanen rikki eli matkaa enää 599 nm!
Yö oli ennusteen mukainen, eli melko kovatuulinen, 20–30 solmua ENE, ja purjehdimme pelkällä spiiratulla ja reivatulla genualla 6-7 solmua, surffeissa jopa 11 s!. Vuorokausimatkastamme tulikin koko ylityksen pisin, 144 nm.
Vesi lämpenee edelleen, nyt jo 29 astetta.
Aamuyöllä satoi jonkun verran mutta muuten ilma oli kirkas. Kuu nousi tosin vasta n 0400 mutta tähdet antoivat jonkun verran valoa läpi yön.
Aamulla jiipattiin genua SB-halssille koska kurssimme oli koko ajan ollut jonkun verran liian etelään.
Tänään klo 18 maissa meni 500 nm rikki, joten päivämme Atlantilla vähenevät.
Ruokapuolesta sen verran että Riitta heitti tänään mereen kymmenisen pilaantunutta kananmunaa.
Niistä Linnan itsenäisyyspäiväjuhlista myös, että muutama raportti Sirkan ja vähän muidenkin vaatteista tuli, kiitos kommentoijille! Mustaan paljettiin oli Sirkka sonnustautunut. Hassua, mutta seikkaperäisin selostus pukukavalkadista tuli Ainolta Kanadasta.

1 comment:

  1. Terveisiä teille,vähän jäljellä,hurjaa on tuo meininki,sanoo maan kamaralla pysyttelevät.Kovasti seurattu menoanne toivotaan onnea loppumatkallekin!T.Susanna,Mika,Jooonas,Janna ja Eijalta terkut kans

    ReplyDelete