Thursday, December 24, 2009

22.12 Ansa Chatanet-Wallilabou, St Vincent. 37 nm













Heräsimme aamulla aikaisin klo 0630, koska emme halunneet jäädä tänne pidempään. Saimme mukavan sivutuulen seuraavaan valtioon, San Vincentiin.
Saavuimme Wallilaboun pieneen lahteen klo 14 aikoihin, jossa paikallinen boatboy auttoi meitä kiinnittäytymisessä. Keula kiinnitettiin poijuun ja peräköysi laiturin pollariin. Wallibaloussa filmattiin "Pirates of Carribbean" -elokuvaa joitakin vuosia sitten ja osa rekvisiittaa on edelleen tallessa turistien ihmeteltävänä. Elokuvan teko oli tälle pienellä paikkakunnalle taatusti iso asia.
Wallilaboussa vilisi boatboyseja, jotka liikkuivat pienillä soutuveneillään veneiden luona. He tarjosivat kaikenlaisia palveluja meille purjehtijoille: myivät hedelmiä ja leipää ja auttoivat sekä poijuun kiinnittäytymisessä että aamulla köysien irrottamisessa. Poijulaiturissa oli laiha mies odottamassa, että joku tulee jollalla laituriin, jotta hän voi pienen tipin toivossa kiinnittää jollan köydet pollariin.
St Vincent on selvästi köyhempi valtio kuin Saint Lucia, mutta ihmiset silti hyvin ystävällisiä. Valtion oikea nimi on St Vincent ja Grenadiinit ja saariryhmään kuuluu St Vincentin pääsaaren lisäksi ryhmä muitakin saaria
Wallilaboun ainoa ravintola oli hyvin alkeellinen, emmekä käyneet syömässä siellä, koska Spican väki toi meille maistiaisiksi valtavan palan Blue Marlinia. He olivat monen tunnin uurastuksen jälkeen onnistuneet saamaan kalan nostettua veneeseen. Kala oli yli 2 m pitkä ja painoi yli 30 kg, miehen kokoinen vonkale, ja siitähän riittäisi syötävää viikoiksi jos vain olisi pakastin. Tosi herkullinen kala, kiitos siitä Spicalle.
Cantanassakin oli uistin tänään vedessä, mutta tällä kertaa meillä ei tärpännyt.
Alkeellisen ravintolan yhteydessä oli vähintään yhtä alkeellinen suihku, josta Riitta kävi täysin siemauksin nauttimassa.

No comments:

Post a Comment