Sunday, December 20, 2009

19.12 Saint Lucia

Tulitanssia!
Luokkavoittaja Luna Azzurra. Hyvä Suomi!
Onnea Spicalaisille
Paikallinen steelband viihdyttämässä juhlijoita
Päättäjäisjuhlat alkavat
Roger korjaa perämoottoriamme assistenttinsa kanssa.

Pumppasimme iltapäivällä kumijollamme kauppareissua varten. Yrittäessämme käynnistää perämoottorin, se ei käynnistynytkän. Ongelma ei tietenkään tullut yllätyksenä, mutta jotain oli tehtävä heti jotta ehtisimme vielä tänään kauppaan. Nyt on lauantai ja koska tarkoituksemme on jatkaa matkaamme jo huomenna on kone saatava kuntoon samantien. Apua löytyikin onneksemme nopeasti satamastamme. Tumma Roger oli paikalla korjaamassa yhtä toista konetta ja hän tuli apuumme. Avattuaan kaasuttimen totesimme sen olevan täynnä suolakiteitä! Puolen tunnin kuluttua kone toimi taas ja olimme 100 EC$ ( 25 €) köyhempiä. Maksoimme ilomielin.
Ajoimme jollalla suureen supermarkettiin ruokaostoksille. Jollia varten on oma laituri jossa ns boatboysit vahtivat pientä tippiä vastaan veneitä. 5 EC$:ä tuntui olevan sopiva määrä.
Tämä paikallinen valuutta , Eastern Caribbean Dollar, on voimassa lähes koko Itä- Kariban alueella ja sen arvo on sidottu US$:iiin kursilla joka vastaa n 100 EC$ = 25 €

Tänään oli ARC:n päättäjäiset juhlineen ja palkinnonjakotilaisuuksineen. Tilaisuus oli jaettu kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa jaettiin useammat pienemmät palkinnot ja jatkotilaisuudessa, tauon jälkeen, sitten kaikkien sarjojen voittajien palkinnot.
Suomalaiset pärjäsivät oikein hyvin. Luna Azurrra voitti oman luokkansa Finngulf 46:llä. Spica oli 4:s luokassaan Finngulf 38:lla ja Cantana voitti vanhimman veneen palkinnon (Swan 36 vuodelta 1969). Palkintona saimme hierontapalveluja Saint Luciassa! Omassa luokassa Cantanan sijoitus oli 10:s (17 osallistujaa H-luokassa).


Espumeru voitti myös katamaraniluokassaan 4:n palkinnon.
Voittajien palkinnot olivat todellä näyttäviä pyttyjä. Ne eivät onneksi vie turhan paljon tilaa voittajaveneissä koska niitä ei saanut viedä mukanaan. Järjestäjien toimesta voittajat vain valokuvattiin pyttyjen kanssa jonka jälkeen pytyt jäävät ARC:lle seuraavaa kilpailua varten.

No comments:

Post a Comment