Wednesday, December 30, 2009

26.12 Bequia - Tobago Cays 25 nm, 12 40 N ja 61 21 W

Tapaninpäivä.
Aamupäivällä yritimme nostaa käteistä kylän molemmista automaateista, mutta tuloksetta. Ilmeisesti rahat ovat loppuneet ja koska nyt on lauantai, emme tiedä tuleeko sitä ennen maanantaita, joten emme jääneet niitä odottamaan. Meillä on vielä jonkun verran EC$:eita ja lisäksi myös US$:eita, joten emmeköhän pärjää niillä, varsinkin kun olemme menossa alueelle, jossa ei juuri ole kauppoja!


Bequian joulukatu!

Bequiaan oli saapunut tänään suomalainen vene, iso moottoripurjehtija Clipper Nighthawk. Vene on purjehtinut näillä vesillä jo parikymmentä vuotta, joten paikat ovat hyvin tuttuja. Meidät kutsuttiin ankkuriryypylle ja saimme myös heiltä muutaman hyvän satamavihjeen.


Onnistuimme myös tankkaamaan 36,6 gallonaa vettä (54,90 EC$) Daffodilin vesi-dieselproomusta n klo 12, jonka jälkeen lähdimme matkaan.
Nostettuamme genuan purjehdimme suoraan Tobago Caysiin.
Tobago Caysissä on suomalaisila vahva edustus: kuunari Helenan lisäksi siellä oli jo Luna Azzurra, Spica, Elaine ja Cara Mia.
Toomas tuli meitä jollalla vastaan ja ohjasi meidät vapaalle poijulle, joten emme joutuneet käyttämään ankkuriamme.
Paikkamme on tosin täysin avoin Atlantille, mutta riuttojen suojaama, joten aallokko on hyvin maltillista.
Tobago Caysiä kutsutaan paratiisin jalokiveksi ja nyt ymmärrämme kyllä miksi: turkoosi vesi on aivan kirkasta ja meren pohja näkyy hyvin vielä yli kymmenen metrin syvyydessä.
Snorklaajien ja sukeltajien paratiisi!
Tobago Caysin muodostavat 5 saarta, joita suojaa laaja Horseshoe-riutta.
Pian saapumisemme jälkeen aurinko laski, joten päätimme nauttia tämän suurenmoisen paikan luonnosta enemmän huomenna.

No comments:

Post a Comment