Saturday, December 12, 2009

Viesti Cantanalta 12.12

12.12 GSM 137 nm 15.03N 56.10W
Tietokone toimii nyt jotenkuten paitsi näppäimistö on käyttökelvoton. Osa toiminnoista ovat hyvin sekavia mutta yritämme pärjätä tämän loppumatkan tällä koneella. Apua on jo pyydetty ja Stefan tekee lujasti töitä puolestamme.Uuden koneen hankinta paikan päällä on sikäli hankalaa kun niissä ei ole skandinaavisia aakkosia!
Tuulet ovat viime päivinä muuttunet kovemmiksi ja samaa ennustetaan vielä tulevillekin päiville. Tuulen suunta on myötäinen, ENE ja kovuus 15-25 solmua, puuskissa 30. Aallon korkeus 3-3,5m. Varsinkin öisin tällä alueella esiintyy usein ns. squalleja, ts. sadepilvien mukanaan tuomia kovan tuulen puuskia. Ne alkavat yhtäkkiä ja voivat kovuudellaan olla myrskytuulen luokka, yli 40 solmua. Samaa yhteydessä saattaa tulla myös rankkoja sadekuuroja. Näin tapahtui myös pariin otteeseen viime yönä ja veneen vauhti nousi hetkessä 6 s:ta 10 solmuun. Päivisin on yleensä auringonpaistetta ja lämmintä mutta toki tuulta ja aaltoja riittää.
Näissä olosuhteissa on nukkuminen tietysti vaikeata joten olemme molemmat aika väsyneitä ja odotamme jo perille tuloa. Tunnelma on silti oikein hyvä eikä meillä ole mitään hätää. Tutkailimme eilen rally-tilastoa ja jäljessämme on vielä n.10 venettä, osa meitä pienempiä mutta useimmat suurempia, onhan meillä 4:s pienin tasoitusluku. Jos tilanne säilyy suunnilleen näin, olemme hyvin tyytyväisiä vaikkakaan emme tätä ARC:a ota kilpailuna vaan omana seikkailunamme.

No comments:

Post a Comment