Friday, September 11, 2009

7.9 Lissabon Standby


Lissabonissa toimii 68 v. purjehtija, Carlos, joka kuulemma työkseen huolehtii vierasveneiden kaikista tarpeista. Jos on mitä tahansa ongelmia: moottoreiden, purjeiden, ruokaostosten tai minkä tahansa asian kanssa niin Carlos auttaa.
Carlos saapuikin Cantanaan aamulla hakemaan purjettamme korjattavaksi.
Samalla hän yritti asentaa PC:mme jonkunlaisen Vodafonen mokkulan millä saisimme nettiyhteyden. No, se ei nyt onnistunut, mutta pyykkimme hän otti ja vei pesulaan. Sovimme myös että hän palaa siestan jälkeen 14:30 jolloin lähdemme Parasailorimme kanssa purjemaakarin luokse.
Ajoimme tunnin verran tuhatta ja sataa jonnekin kauas mutta purjemaakari totesivat vain etteivät he ehdi korjata purjetta lähiaikoina ja vauriot olivat ennakoitua pahempia joten he suosittelivat että lähettäisimme purjeen valmistajalle korjattavaksi Saksaan. Eipä siinä sitten muuta, pakkasimme purjeen ja palasimme Lissaboniin.
Kävimme myös rautakaupassa ostamassa pianosaranan ja sen kanssa ajoimme pieneen verstaaseen jossa se kiinnitettiin meidän myrskyluukkuumme jonka Antti ja Fredi oli lahjottanut meille lähtiessämme matkalle. Kyseessä on polykarbonaatista valmistettu kaksiosainen luukkuu istumalaatikkomme sisäänkäyntiin. Varsinainen luukkumme on teakia ja siinä on myös tuuletusritilä Myrskyn sattuessa ritilästä voi Atlantti päästä sisään joten vaihdamme siinä tapauksessa sen tähän muoviseen. Uusi luukkunmme on myös läpinäkyvä joten se antaa kajuuttaamme paljon enemmän valoa. Kiitos vielä Fredille ja Antille!
Samalla matkalla tyhjensimme Lidlin varaston mm vesistä- ja kuplavesistä ja muista elintarvikkeista kun kerran pakettiautolla olimme liikkeellä.

No comments:

Post a Comment