Saturday, September 12, 2009

12.9 Lissabon- Cascais 12 nm




Nyt olimme saaneet tarpeeksemme Lissabonista ja halusimme vihdoin jatkaa matkaamme. Ajaessamme aamulla ulos Lissabonin satamasta otimme kuvan s/y Tarasta. Tara on tunnettu merentutkimuslaiva, jonka aikoinaan Uusi-Seelantilainen Sir Peter Blake ralennutti tutkiakseen maailman meriä. Joitakin vuosia sitten Sir Peter koki surullisen lopun merirosvojen ammuttua hänet jossain Etelä-Amerikassa.
Ajaessamme ulos saapui valtava brasilialainen purjelaiva satamaan. Oliskohan käynyt kesällä Suomessa tall Ship Racessa?
Lissabonin maamerkki on historiallinen Belemin portti jonka ohitimme nöyrinä suomalaisina.
Päivä oli lähes tyyni, joten purjehtiminen Sinekseen sai odottaa parempia tuulia, joten ajoimme koneella Cascaisin vierasvenesatamaan.
Cascais on varsinainen lomakeskus ja sataman taso niitä parhaimpia tällä matkalla, ihan jetset-luokkaa. Satamamaksukin olisi normaalisti 39 €, mutta onneksi Nautor on ajatellut köyhiä Swan-omistajia ja saanut sovittua meille 15 %:n alennuksen.
Tässäkin satamassa oli hyvin tilaa ja puitteet todella hienoja. Sataman alueella sijaitsee myös toinen toista parempia ravintoloita ja muuta veneilyyn liittyvää rekvisiittaa. Nettiyhteyttä ei valitettavasti ole, joten läppäri reppuun ja kaupungille. Löysimme MacDonaldsin, jossa on wlanni mutta emme saaneet sitä toimimaan.
Läheltä löytyi kuitenkin Cybernet-kahvila jossa nyt olemme.

No comments:

Post a Comment