Wednesday, September 30, 2009

28-30.9 Quinta do Lorde - Santa Cruz, Teneriffa 253 nm





28.9
Tankkasimme aamulla tankin täyteen dieseliä ja irrotimme köydet 1000. Saimme heti hienon lenssin, jota jatkui iltaan saakka. Aurinko paistoi ja oli tosi lämmintä. Yöllä tuuli tyyntyi, joten jouduimme käynnistämään koneen nopeuden laskiessa alle 3 solmuun. GPS:n ilmoittama ETA eli arvioitu saapumisaika Teneriffalle siirtyi samalla vuorokaudella myöhäisemmäksi.
29.9
Yövahdit sujuivat tuttuun tapaamme, Riitalla auringonlasku ja -nousu. Mikolla siinä välissä koiravahti. Aamulla havaitsimme muutaman sadan metrin päässä venestämme valaita niiden aiheuttamasta vesisuihkusta päätellen. Myös kohtuukokoinen kilpikonna uiskenteli kaukana mantereesta!
Päivä meni Mikon nimipäivää viettäen ja suomalaisia hapankorppuja syöden.
Etenimme hyvää vauhtia kohti Teneriffaa.
30.9
Yö oli tosi lämmin ja pystyimme melkein purjehtimaan T-paidassa keskellä yötä! Tähän asti on yöpurjehduksilla tarvittu goretexejä. Kuu oli entisestään kasvanut ja oli 75%:nen, joten se yhdessä lukemattomien tähtien kanssa antoi meille hyvin valoa.
Saavuimme kahden vuorokauden purjehduksen jälkeen Kanarian saarille, Teneriffalle. Teneriffa on saariryhmän korkein saari ja sen jylhät vuoret oli helppo tunnistaa jo aamuyöllä. Saaren huippu, Teide, kohoaa yli 3000 m merenpinnan yli ja on koko Espanjan korkein vuori!
Kiinnittäydyimme pääkaupungin, Sant Cruzin, uudehkoon Marina Atlanticoon n klo 11. Olimme sitä ennen olleet yhteydessä VHF:llä satamaan ja kaksi marineroa oli meitä jo vastassa ponttooni nro 3:lla.
Ystävämme Spica oli saapunut jo yöllä, mutta he lähtivätkin liikkeelle meitä aikaisemmin, aamulla klo 04!

2 comments:

  1. Moi!

    Alkaako teillä ARC:n koulutukset siellä kanarialla jo piakkoin kun noin hyvissä ajoin ennen suurta lähtöä sinne menette?

    ReplyDelete
  2. Moi Tintti. ARC:n toimisto avataan 8.11 jonka jälkeen on parin viikon aikana kaikenlaista ohjelmaa, tarpeellista ja pelkkää huvittelua. Tarkoituksemme on saapua sinne jo n. 1.11 jotta voimme rauhassa tutustua Las Palmasiin ja varustaa venettä. Meillä on siis rutkasti aikaa emmekä vielä ole päättäneet miten sen käytämme!

    ReplyDelete