Wednesday, September 23, 2009

21.9 Porto Santo Stand by





Aamulla kippari kävi ensimmäiseksi työkseen ilmoittautumassa viranomaisille ja satamakonttoriin.
Satamakonttorin virkailija kysyi, koska saavuimme ja kipparin vastatessa, etta keskiyön jälkeen hänelle kerrottiin, etta saavuimme jo klo 2245, meidan on filmattu! Eipä sillä ole väliä, täälla ollaan kuitenkin!
Saimme ohjeen siirtää veneen toiselle paikalle, koska nykyinen paikkamme oli varattu. Soitto VHF:lla satamaan ja parissa minuutissa toinen virkailija oli paikalla ja auttoi meitä veneen siirrossa.
Nautimme sen jälkeen myöhäisen aamiaisen istumalaatikossa ja helteessä.
Porto Santo on Madeiran pääsaaren nähden pieni ja syrjäinen paikka. Sataman ja kylän välia reunustaa pitkä hiekkaranta ja jossain on myös golfkenttä. Melko karu ja kalli0inen saari, josta puuttuu lähes kokonaan Madeiran pääsaaren vihreys.
Pitkänmatkan purjehtijoilla on tietyissä satamissa tapana piirtää sataman aallonmurtajaan veneensä logo . Porto Santo on yksi sellainen ja aallonmurtaja olikin täynnä siellä vierailleiden veneiden terveisiä. Mm. kotkalaisen Iiriksen maalaus oli vielä hyvässä maalissa.
Mikään turistipaikka tämä ei siis ole, mutta hyvä välietappi purjehtijoille menossa Portugalista kohti Kanarian saaria ja Karibiaa.
Kävimme kylässa ostoksilla ja nyt siis päivittämässa blogia nettikahvilassa.

No comments:

Post a Comment