Friday, September 4, 2009

3.9 Figueira da Foz - Nazare 35 nm


Aurinko paistoi taas heti aamusta ja irrotimme köydet 0930.
Saimme melko pian purjeet ylös ja purjehdimme sekä genualla ja isolla. Tuuli oli sivumyötäinen joka antoi meille mukavan 5-6 solmun vauhdin.
Kipparin päivä kului kuitenkin painiskellessa satelliittipuhelimme, Iridiumin, ongelmien kanssa. Pitkä puhelu Telemarille jona aikana yritimme yhdessä päivittää puhelimen ohjelman. Kokeilut eivät kuitenkaan johtaneet mihinkään tulokseen ja päädyimme siihen että laite on postitettava Suomeen korjattavaksi. Hämmästelimme todella Telemarin suhtautumista takuuseen: Mikäli Telemar pystyy itse korjaamaan puhelimen niin kaikki kulut tulee asiakkaan maksettavaksia! Silloinhan kyseessä on ollut vain asiakkkan käytövirhe! Mikäli Telemar ei kuitenkaan pysty ja laite on lähetettävä muualle korjattavaksi niin vasta silloin kyseessä on mahdollisesti takuukorjaus. Telemarin ei todellakaan kannata panostaa marginaalisiin ryhmiin kuten huviveneilijöihin!
Saavuimme Nazaren satamaan 1700 ja kiinnittäydyimme s/y Spican kylkeen melko täydessä satamassa.
Muodollisuudet ovat aika erikoisia: Ensin tuli rajavartiosto tarkistamaan passit ja venepaperit, sen jälkeen satamamestari, sympaattinen kelttiläinen pappa, Capt MF Hadley, vei meidät satamatoimistoon jossa tarkastettiin venepaperit ja passit jonka jälkeen hän vei meidät jonkun toisen viranomaisen toimistoon jossa tarkastettiin taas samat paperit kolmannen kerran. Joka paikassa täytettiin tietysti asianmukaiset lomakkeet. Onkohan Portugalissa työttömyyttä? Teimme ennen nukkumaanmenoa kävelyn keskustaan, pieni vilkas lomakaupunki.

No comments:

Post a Comment