Sunday, September 27, 2009

27.9 Quinta do Lorde Standby








Lomamme jatkuu ja innostuneena torstaisesta levada-vaelluksestamme kaipasimme sitä lisää.
Eihän siinä silloin muu auta kuin vuokrata taas auto ja lähteä levadalle spicalaisten kanssa.
Nyt valitsimme vaativamman levadan eli yhden, joka seuraa vuoren rinnettä yli 1800 m:n korkeudella. Tämä alkaa Pico do Arrieirosta ja päättyy Pico Ruinoon, josta palasímme lähtöpisteeseen. Tämä oli todella upea reitti, mutta kieltämättä aika vaativa. Polku seurasi vuoren reunaa ja lähes koko ajan kuljimme jyrkänteen reunalla, tosin meitä suojeli pahimmissa paikoissa kaide. Välillä oli polku räjäytetty tunneliin, jolla siirryimme vuoren toiselle puolelle. Nousut ja laskut olivat jyrkkiä ja näin korkealla siellä kyllä hengästyi aivan kunnolla. Ulkolämpötila oli n 12 astetta, mutta vaikka kuljimme pelkissä shortseissa ja T-paidoissa emme palelleet.
Matkan pituudeksi tuli tällä kertaa vain n 13 km mutta rasittavuudeltaan mielestämme ainakin edellisen 25 km:n levadan veroinen, koska liikuimme niin korkealla ja jyrkkiä nousuja ja laskuja oli paljon enemmän.
Palasimme satamaan n 18, jolloin Mikko maksoi satamamaksumme ja Riitta meni vielä spicalaisten kanssa kaupassa käymään Machinossa.
Olimme päättäneet lähteä heti aamulla jatkamaan matkaamme, koska sääennusteiden mukaan oli tulossa kovempia ja vastaisempia tuulia keskiviikkona. Matkaa Teneriffalle on n 250 nm, joten laskimme olevamme perillä keskiviikon aikana mikäli irroitamme köydet heti maanantai-aamulla.

2 comments:

  1. Karttaa päivitetty 28.9 klo 16:23 EET, Cantana on matkalla
    kohti Teneriffaa. UK

    ReplyDelete
  2. Cantanan sijaintia päivitetty karttaan 29.9. Tässä Mikon viesti: "CANTANAN SIJAINTI 1200: 30 32N JA 16 16 W. KAIKKI HYVIN. YKSI VALASHAVAINTO. MIKKO" Tv. Urpo

    ReplyDelete