Monday, March 8, 2010

8.3 Iles des Saintes Standby













Yö tuli vaihteeksi nukuttua hyvin koska nyt ei ollut mitään mainittavaa swelliä. Ankkurointilahtemme on myös tuulilta hyvin suojainen joten ankkurin pitoon oli helppo luottaa.
Tämä päivä alkoi vaihteeksi sateisena! Edellisen kerran täällä satoi ehkä joskus tammikuussa joten sadekuuro oli kyllä paikallaan ja raikasti selvästi ilmaa. Sade kesti ehkä tunnin verran jonka jälkeen päivä jatkui pilvisenä.
Soudimme maihin ja kävimme tullissa huolehtimassa muodollisuuksista. Mikko täytti lomakkeen ja tullivirkailija ilmoitti että meidän pitää palata 30 min kuluttua. Sillä välillä hän faksaa sen pääsaarelle, Guadeloupeen, ja saamme kopion vahvistuksesta.
Kävelimme kaupungin rantoja pitkin tutustumassa tähän viehättävään paikkaan. Paljon boutiqueja ja ravintoloita joka makuun.
Tänne on lauttayhteys Guadeloupesta joten lautan saapumis- ja lähtöaikoihin on kaupungissa paljon vilskettä. Paikka on ilmeisen suosittu turistien päiväretkikohde.
Saaren väestön enemmistö on valkoihoista(tai vaaleanruskeita!), joskus ilmeisesti Ranskasta tänne muuttaneiden jälkeläisiä. Koska täällä ei ole mitän maataloutta, ei tänne ole myöskään ostettu orjia.
Söimme jäätelöt ja kävimme katsomassa paikkakunnan kirkkoa. Riitta sytytti kynttilän isällensä jonka jälkeen palasimme tulliin.
Pilottimme, eli Doylen Leeward Islands-kirjanen, kehui 8 a´Huit kauppaa monipuoliseksi ja hyvin varustetuksi. Kaupan hyllyt olivat nyt kuitenkin lähes tyhjät! Ostimme pari tonnikalapurkkia mutta emme löytäneet paljon muuta. Onneksi tämä ei ollut ainoa kauppa! Leipomosta löysimme kuitenkin leipää ja patongin.
Tullin jälkeen veimme ostoksemme veneelle ja välipalan jälkeen palasimme maihin ja lähdimme kävelemään v. 1867 rakennettuun Napoleonin linnoitukseen. Matkaa oli muutama kilometri vuoren rinnettä pitkin ylös.
Ylhäältä oli upeat näkymät ankkurilahteen ja myös lähellä olevaan Marigot Bayhin. Linnoituksessa on myös museo mutta se oli jo tältä päivältä suljettu.
Palasimme veneelle ja valmistauduimme naisten päivän viettoon laittamalla pullon samppanjaa jääkaappiin!

2 comments:

  1. moi,

    menkaa ihmeessa Marie Galantille kaymaan. Vahan kryssimista, mutta ei se niin kaukana. Tuoretta kalaa saa pommin varmasti satamasta. Hyvat kaupat ja tori ennenkaikkea. Torilla puhuvat englantia. ollaan viela St.Annessa ja lahdemme seilaamaan ylihuomenna. Vene on nyt huippukunnossa, kuten miehistokin :)

    Pentti ja Matti

    ReplyDelete
  2. moikka,

    kiitos vinkistä, pistetään harkintaan. Viihdymme täällä Iles des Saintessa melkein yhtä hyvin kuin St Annessa. Ruokakaupat tosin ovat tarjonnaltaan vaatimattomia. Huomasimme juuri, että pressokeitin on haljennut ja uutta sellaista tuskin saa täältä.
    Hyviä seilauksia!

    ReplyDelete