Monday, March 29, 2010

29.3 Gustavia Standby





Yöllä oli alkanut taas tuulla kovempaa ja heräsimme veneen liikkeisiin. Ankkuri tuntui kuitenkin pitävän eikä lähellämme näkynyt muita veneitä jotka olisivat uhanneet yöuniamme.
Soudimme aamupäivällä maihin ja kiipesimme kaupungin eteläpuolella olevan kallion huipulle rakennetulle Oskarin linnoitukselle ihailemaan sieltä avautuvia upeita maisemia.
Regatta on nyt ohi ja satamaan oli jäänyt vain muutama megajahti, ml. upeat J-veneet Rebecca (Frersin piirtämä uusi 140 jalkainen ketsi)ja Ranger. Kävimme vielä ruokaostoksilla ja palasimme vähitellen veneelle.
Mikko sukelteli ja yritti vielä pestä veneen pohjaa.
Iltapäivällä kävimme selvittämässä itsemme ulos St Barthsista koska tarkoitus on purjehtia huomenaamulla Karibian viimeiseen satamaamme, Sint Maartinille.
Nettiyhteydet vaihtelevat Karibialla. Jopa pienessä vaatimattomassa kylässä saattaa olla langaton yhteys joka toimii hyvin ankkurissa olevaan veneeseen saakka. Joskus ne ovat maksullisia (esim. 10 US$/vrk) ja joskus jopa ilmaisia. Täällä Gustaviassa kuuluu satamamaksuun ilmainen yhteys mutta ankkuripaikkamme on sen verran kaukana marinan toimistosta että yhteys ei toimi veneeseen saakka. Ei auta muu kun pistää läppäri reppuun ja soutaa maihin.
Täällä on edelleen hellettä, lähes 30 astetta. Lyhyet sadekuurot viilentävät ajoittain ilmaa mutta kuumaa on silti. Cantanassa ei ole juurikaan käytetty mitään tropiikkitelttaa koska sen alla liikkuminen on hankalaa ja teltta haittaisi myös puomin päälle asennettujen aurinkopaneelien toimintaa.
Monessa suuremmassa veneessä on kiinteät biminikatokset isitumalaatikon yllä jolloin oleskelu siinä on miellyttävämpää.
Meitä on auringolta suojannut lähinnä ostamamme Tilleyn mainiot lierihatut!

2 comments:

  1. Tästä saa sen käsityksen, että ette tule kotiin ARC Europen "kyydissä" vaan ehkä ihan yksin?

    Mikäli ymmärsin ARC Europe lähtee Bahamalta vasta toukokuun 6.

    ReplyDelete
  2. Terve Kalle.
    Pitää paikkansa, tarkoituksemme on lähteä Sint Maartinista suoraan Bermudalle tai mahdollisesti Azoreille. Odotamme vain sopivaa sääikkunaa ja toivomme pääsevämme liikkeelle jo huhtikuun puolessa välissä. Tarkoitus ei ole purjehtia ARC:n mukana vaan ihan itse!
    Mikko

    ReplyDelete