Sunday, March 7, 2010

7.3 Portsmouth – Iles des Saintes, Guadeloupe 21 nm, 15 52N 61 35W





Yöllä swelli oli selvästi vähentynyt joten saimme jopa nukuttua jotenkuten.
Lähtö n. klo 10 mutta poijuköysi oli kietoutunut poijun ympäri sen verran paljon ettei auttanut muu kun laskea jolla uudelleen veteen ja selvittä ensin se sotku.
s/y Kastehelmi oli saapunut illalla lähellemme ankkuriin mutta emme havainneet siellä aamulla mitään liikehdintää, joten emme voineet edes vilkutella heille.
Tuuli oli melko heikkoa, 5 solmua myötäistä, joten osan matkaa purjehdimme reilun 5 solmun vauhtia mutta kun vauhti laski 3:een solmuun pistimme koneen päälle. Emme tavanneet kuin pari muuta purjevenettä matkamme aikana. Mielestämme täällä näki kuukausi sitten paljon enemmän veneitä. Satamissa veneitä kyllä näyttää olevan mutta emmehän osaa arvioida onko niitä vähemmän nyt kuin aikaisempina vuosina.
Olimme perillä Guadeloupelle, eli Ranskalle, kuuluvassa Iles des Saintesin saariryhmässä noin klo 15.
Laskimme ankkurin Bourg de Saintesin edustalle lähelle kalastajasatamaa. Veneitä oli ankkurissa todella paljon koska tämä on Karibian suositumpia satamia.
Saapuessa tänne Dominicalta ei kontrasti voisi olla suurempi. Tulimme vihreästä mutta rutiköyhästä Dominicasta vauraaseen Ranskalle kuuluvaan saareen.
Saariryhmä on luonnoltaan melko karu ja lähes puuton mutta itse kaupunki on vihreä ja talot palmujen piirittämiä.
Tulli avataan tällä maanantaiaamulla, joten nostimme keltaisen Q-lipun saalinkiin osoituksena että venettä ei ole vielä tullattu.
Veneen vesilinja oli Dominican lahdessa likaantunut swellin johdosta melkoisesti joten Mikko harjasi sen puhtaaksi samalla kuin teki uintikierroksen veneen ympäri. Kaikenlaista ruohoa alkaa tarttua veneen pohjaan ja pitänee harkita olisiko syytä nostaa vene vielä ennen paluumatkaa ylös pohjan maalausta varten

No comments:

Post a Comment