Sunday, March 28, 2010

27.3 Oranjestad- Gustavia, 25 nm 17 54N 62 51W






Heräsimme aamuyöllä siihen että poijumme kolkutti kylkeemme. Sama tapahtui kerran aikaisemmin Roseaun satamassa. Tuuli on heikko ja maininki kohtalainen joten poiju oli missä sattui.
Olimme jo nähneet Statian ja irrotimme saman tien köydet ja purjehdimme hyvässä sivuvastaisessa tuulessa kohti uusia seikkailuja.
Matkalla näimme Statian ison öljysataman. Ulkopuolella oli laivoja odottamassa lastausta. Koska kyseessä on vapaasatama, täällä ilmeisesti varastoidaan öljyä monen muunkin saaren tarpesiin.
Saavuimme noin 14:30 St Barthelemyn pääkaupunkiin Gustaviaan. St Barthelemy eli St Barths kuului aikoinaan Ruotsille ja täällä on edelleen nähtävissä joidenkin katujen nimissä myös ruotsalaiset nimet. Ranska teki vuonna 1784 vaihtokaupan jolla Ruotsi sai St Barthsin ja Ranska vapaasataman Göteborgista. Vuonna 1878 Ruotsi myi tämän ainoan siirtomaansa takaisin Ranskalle jonka jälkeen saari on kuulunut Ranskalle. Gustavia on kukoistava kaupunki ja tänne kerääntyy jatkuvasti paljon oikeita megajahteja ja niiden mukana kauniita ja rikkaita ihmisiä. Tärkeimmillä jetset-kaupoilla on liike täällä: Louis Vuitton, Cartier ja Bvlgari nyt mainitaksemme.
Nyt täällä oli menossa megajahtien kilpailu ja satama oli täynnä todella isoja veneitä. Illalla taivas täyttyi niiden punaisista lentokoneiden varoitusvaloista.
Kävimme kaupungissa jossa meidän piti hoitaa tullimuodollisuudet mutta kilpailujen takia sataman toimisto eli Capitaneria oli jo kiinni.
Soudimme takaisin Cantanalle ja nautimme illallisen kotona.
Lukuisat kilpikonnat tervehtivät meitä uimalla veneemme ympäri.

No comments:

Post a Comment