Thursday, March 11, 2010

11.3 Pointe a´ Pitre Standby
















Veimme aamulla pyykkimme pesulaan ja ne luvattiin meille takaisin noin viikon kuluttua! Ihan niin pitkään emme aio viihtyä täällä joten saimme lopulta pesulan johtajan avulla sovittua että voimme hakea ne jo huomenna iltapäivällä 16 jälkeen.
Kävelimme pesulasta kohti kaupungin keskustaa jonne oli muutaman kilometrin matka. Verrattuna Martiniqueen, Guadeloupe on selvästi köyhempi maa. Tällä ovat monet rakennukset todella huonokuntoisia ja rähjäisiä ja epäsiisteys oli vallitseva kaikkialla. Seiniä töhritään jne. Kaupunki teki siis meihin melko suttuisen ja köyhän vaikutuksen.
Kiersimme kauppakadulla ja Mikko sai ostettua itselleen mm. uuden farkkusortsit, vanhat kun olivat jo lähes riekaleina!
Doylen oppaan mukaan olisi mahdollista purjeveneellä jatkaa matkaa täältä Sale´e – jokea pitkin suoraan Antigualle. Kuulimme kuitenkin sataman toimistosta että se edellyttäisi max. 1,8 m:n syvyyttä joten Cantanan läpimeno olisi epävarmaa. Joen ylittää myös 2 silta jotka avataan epäinhimilliseen aikaan, klo 05 aamulla, joten tarkoituksemme on purjehtia täältä taas etelään ja kiertää Guadeloupe myötäpäivään ja olla yö saaren luoteiskulmassa olevassa Deshaisessa. Jäämme tänne näillä näkymin ainakin lauantai-aamuksi.
Tarkoituksemme oli käydä ruokaostoksilla marinan isossa Championissa iltapäivällä. Kun palasimme marinaan, totesimme lähes kaikkien kauppojen olevan kiinni! Meille selvisikin että täällä vietetään tänään paikallista pyhäpäivää jolloin osa kaupoista on kiinni koko päivän ja osa auki vain aamulla. Koska emme onnistuneet ostamaan ruokaa, haimme illalla pizzat pizzeriasta ja söimme ne istumalaatikossa.

No comments:

Post a Comment