Thursday, March 4, 2010

4.3 St Pierre - Roseau, Dominica, 34 nm 15 17 N 61 23 W





Yöllä oli St Pierren lahdessa melkoinen swelli ja vene hyppeli kuin mikäkin kiimainen sonni! Nukkuminen ei oikein onnistunut ja nousimme jo ennen klo 7 aamiaiselle.
Lähdimme liikkeelle jo klo 08 ja purjehdimme reipasta 6-7 solmun vauhtia Roseauhin, Dominican pääkaupunkiin. Tuuli oli reipasta jopa >30 solmua ja välillä tosi puuskaista.
Boatboy nimeltään Marc oli meitä Roseaun edustalla vastassa ja ohjasi meidät rannan lähellä olevaan suojaiseen poijuun. Poijut omistaa Pancho-niminen henkilö joka veloittaa niiden käytöstä 10 US$/yö.
Mikko lähti saman tien Marcin kanssa veneellä kaupungin toisella puolella olevaan tulliin ja sai tsekattua meidät sisään maahan.
Pientä hämmennystä! Ensin tullimies kertoi että saamme olla täällä jopa 14 vrk eikä meidän tarvitse edes tsekata itseämme enää erikseen ulos. Kun leimat tuli lyötyä, kertoi tullimies että meidän pitäisi Portsmouthissa kuitenkin käydä tullissa ja tsekata itsemme ulos? Tullimies oli hyvin ystävällinen ja avulias mutta tätä emme oikein ymmärtäneet? Doylen oppaassakin oli mainittu että Dominica haluaa parantaa houkuttelevuuttaan veneilijöiden keskuudessa karsimalla turhaa byrokratiaa tällä 14 vrk:n säännöllä.
Mikon palatessa Cantanalle, tuli toinen boatboy veneelle ja kertoi että poijumme olikin varattu yhdelle englantilaiselle katamaraanille. Heidän kaverinsa oli jo oman katamaraaninsa kanssa naapuripojussa. Meidän piti siis siirtää veneemme hieman ulommaksi. Mikäpä siinä, siirrettiin. Täällä oli kuitenkin swelli pahempi ja ongelmaksi muodostui myös toinen poiju joka oli aivan liian lähellä meitä. Veneen liikkuessa tuulen mukanaa osui ko. poiju usein veneen kylkeen. Varsinkin yöllä siihen kolinaan oli ikävä herätä!
Olimme nyt melko kaukana keskustasta ja palveluista emmekä nähneet mitään tarvetta mennä maihin.
Nyt olemme saapuneet uuteen maahan ja sehän tietää Cantanan protokollan mukaan pulloa samppanjaa! Onneksi tuli Le Marinissa käytyä ostoksilla
Illalla syttyi vuorella luultavasti jonkunlainen tulipalo. Liekit roihusivat mutta mitään hälytysajoneuvon ääntä emme kuulleet. Kuulimme aamulla Pancholta etä kyseessä olisi pieni tulivuorenpurkaus. Maa on täällä rutikuivaa. Aamulla paikasta nousi edelleen sankkaa savua.

No comments:

Post a Comment