Friday, March 5, 2010

5.3 Roseau - Portsmouth, Dominica 22 nm 15 34 N 61 28W










Yö oli ollut tosi levoton kovan swellin takia joten lähdimme heti aamiaisen jälkeen jatkamaan matkaamme. Ohitimme Rouseaun keskustan ja siellä oli yksi valtavan kokoinen loistoristeilijä, Caribbean Princess, satamassa, lienee niitä Suomessa rakennettuja?
Nostimme purjeet melko nopeasti mutta tuuli tyyntyi lähes olemattomaksi vastatuuleksi joten ajoimme suuren osaa matkasta koneella.
Tulipahan samalla akkujakin ladattua.
Saavuimme Dominican luoteisosassa olevaan pienkaupunkiin, Portsmouthiin. Kaupungin edustalla on laaja Prince Ruppert Bayn lahti jossa meitä oli vastassa Albert-niminen boatboy. Hän auttoi meitä kiinnittämään veneen yhteen poijuun joka oli melko lähellä dingilaituria. Sovimme myös hänen kanssaan että osallistumme huomenna jokiristeilyyn. Nouto klo 09 Cantanalta ja paluu 2-3 tunnin jälkeen.
Ruotsalainen tuttavamme Reinhard oli s/y Kristina 2:lla lähellämme ja Mikko kävi jollalla juttelemassa heidän kanssaan. Pari kirjaakin tuli vaihdettua mutta ehkä ei sellaisiin kirjoihin mitä tulee luettua? Vaihto mikä vaihto ja pääasia että luetut kirjat saadaan kiertoon!
Juomavesi alkaa olla lopussa ja Mikko souti rannalle ja täytti siellä 3 kannullista vettä ja täytti ne Cantanan vesitankkiin.
Dominica on selvästi köyhempi maa kuin Martinique ja St Lucia. Ihmiset tuntuivat olevan täälläkin hyvin ystävällisiä. Täällä on aikaisemmin kuulemma esiintynyt melko paljon varastelua mutta sataman valvontaa on tehostettu ja nyt tilanne lienee parantunut.
Nautimme sundownerit Cantanan istumalaatikossa ja söimme kotona.

No comments:

Post a Comment