Wednesday, March 31, 2010

30.3 Gustavia - Sint Maarten, 16 nm 18 02N 63 06W




Yöllä tuuli taas melko kovaa ja swelliä oli niin paljon ettei nukkumisesta tullut juuri mitään. Ankkurimme piti kyllä hyvin mutta heräsimme molemmat useamman kerran epäilykseen jospa se ei kuitenkaan pidä. Tai jonkun muun veneen ankkuri ei pidä ja juuri se vene on tulossa meitä kohti! Tämä oli toinen perättäinen huonouninen yö.
Lähdimme liikkeelle noin klo 10 ja purjehdimme suoraan Sint Maartinin edustalla olevalla Simpson Bayn lahteen.
Saari on jaettu Ranskan (Saint Martin) ja Hollannin (Sint Maarten) kesken ja on nykyisin Karibian suositumpia lomapaikkoja. Hollannin puoli on lisäksi vapaakauppa-aluetta joten se on monen Atlantin ylittäjän suosiossa sieltä olevien hyvien ja edullisten markettien johdosta. Niitä megajahteja on täälläkin ihan riittävästi!
Täältä saa myös apua kaikkeen veneeseen koskeviin huolto- ja korjaustarpeisiin.
Varsinaiseen Simpson Bayn sisälahteen mennään nostosillan kautta ja seuraava nosto oli vasta klo 17:30.
Mikko kävi jollalla sataman toimistossa hoitamassa muodollisuudet ja maksoi myös 2 viikon oleskelusta määrätyn maksun, yhteensä 50 US$.
Kävimme välillä uimassa ja lueskelimme veneessä.
Spica saapui Sabasta samaan lahteen ja Mikko lainasi Toomakselle sukellusvarusteensa Spican anodin vaihtoa varten. Jostain syystä regulaattori ei toiminut joten anodi jäi vaihtamatta. On harmi kuljettaa mukanaan koko matkan raskaita varusteita jolleivät ne tosi paikan tullen edes toimi!
Sillan noustua ajoimme sisään kohti Simpson Bayn Marinaa josta olimme molemmat varanneet laituripaikan. Cantana ohjattiin paikkaan jossa oli iso peräpaalu jonne saimme perämme hyvin kiinni mutta Spican paikasta puuttui paalu ja heidän paikalla oli lisäksi perä kohti tuulta joten köydet joutuvat koville. Sähkön saanti ei täälläkään onnistunut koska meiltä puuttuu US-adapteri. Olimme varanneet paikan kahdeksi viikoksi joten toivottavasti se järjestyy että voimme lähteä Atlantille täysin akuin? Söimme kotiruokaa.

2 comments:

  1. Hei ja vakavaa pitkääperjantaita!

    Olen päivittänyt karttaanne, suurennusnappia klikkailemalla voivat blogin seuraajat paikallistaa millä saarilla olette.

    Melkein pystyin teille vilkuttamaan viime viikonloppuna, olin ninittäin Bretagnen niemen kärjessä Cap du Razissa yhdessä juoksutapahtumassa.


    Täällä Suomessa alkaa lumet ja jäät pikkuhiljaa sulamaan, minä pääsen onneksi vielä hetkeksi Lapin laduille lumesta nauttimaan.

    Omaa venettä pitää myös alkaa kaivaa esiin lumikinosten alta..


    tv. Urpo

    ReplyDelete
  2. Moi Urpo
    Kiva kuulla juoksustasi, onneksi olkoon. Nyt odottelemme sopivaa hetkeä palata Atlantille.
    Mikko

    ReplyDelete