Tuesday, October 6, 2009

6.10 San Miguel - La Gomera 29 nm





Tankkasimme aamulla tankin täyteen ja lähdimme liikkeelle. Diesel on tääällä varsin kohtuuhintaista, n. 60 snt/l eikä bensankaan hinta, 75 snt/l päätä huimaa.
San Miguelin satamassa toimii myös sukellusliike, joka järjestää paitsi omatoimisia sukellussafareja myös sukellusvenematkoja turisteille. Olisikohan tämä sukellusvene Suomessa rakennettu?
Ilma oli helteinen ja meillä oli vastatuulta 10-16 solmua. Nostimme purjeet melko nopeasti ja saimme hienon purjehduksen La Gomeran pääkaupunkiin, San Sebastianiin, saakka.
Kuvasimme matkalla Teneriffaa ja Teidenkin huippu näkyi hienosti kirkkkaalla säällä.
Perillä San Sebastianissa olimme n. 1700 ja hoidettuamme muodollisuudet satamakonttorissa söimme illallista veneessä. Olemme ihastuneet kanarialaisiin suolaperunoihin ja Riitta löysikin ohjeen netistä. Kokeilimme niiden valmistusta - ehkä seuraavalla kerralla saamme ne rypistymään oikeaoppisesti?
La Gomera on säilynyt melko hyvin turistien päävirtojen ulkopuolella, koska täällä ei ole kansainvälistä lentokenttää. Toki matkustajalautat kulkevat jatkuvasti Teneriffan ja La Gomeran väliä, mutta verrattuna Teneriffaan La Gomera on selvästi " kanarialaisempi" saari. Tarkoituksemme on viihtyä täällä muutama päivä.
Matkallamme ovat yhteydet omaisiimme meille molemmille todella tärkeitä ja aina missä on mahdollista, pyrimme lukemaan viestimme ja vastaamaan niihin, niin myös täällä La Gomerassa. Illalla kuuntelimme veneessä Karita Mattilan tulkintoja Lasse Mårtenssonin kauniista saaristoaiheisista lauluista.

No comments:

Post a Comment