Monday, October 5, 2009

5.10 Santa Cruz - San Miguel,Teneriffa, 34 nm


Tänään meistä alkoi jo tuntua siltä että Santa Cruz on nähty ja haluamme jatkaa matkaa.
Kun pari päivää aikaisemmin kävimme San Miguelissa, totesimme ettemme purjehdi ainakaan sinne! Suunnitelmia saa vapaasti päivittää ja nimenomaan sinne päätimme nyt mennä. Syy ei ollut paikan kauneudessa vaan sen sopivassa sijainnissa Santa Cruzin ja Gomeran puolessa välissä.
Kävimme aamulla vielä ruokakaupassa ja maksettuamme satamamaksut ja annettuamme vielä ukrainalaisille naapureillemme lahjaksi pullon kuohuviiniä, lähdimme merelle.
Ensimmäiset 20 nm meillä oli todella kevyttä vastatuulta mutta sen jälkeen alkoi taas tapahtua. Lähestyessämme Cap Abonaa, tuuli voimistui nopeasti 20-27 solmuun ja matkanteostamme tuli tosi märkää. Vettä tuli kannelle jatkuvasti mutta Cantana selvisi matkasta ihan hyvin.
Saavuimme n. 1900 San Migueliin jossa paikallinen marinero osoitti meille aisapaikan.
Matkalla olivat petivaatteemme kastuneet dorado-venttilin kautta tulleen veden takia, ja saimme ne saman tien pesukoneeseen ja kuivuriin.
San Miguel ei ole itse asiassa mikään hassumpi paikka!
Marineromme oli hyvin avulias mutta hänen englanninkielentaidossa oli kieltämättä rutkasti parantamisen varaa. Siitä huolimatta saimme kaikki asiamme hoidettua hienosti hänen kanssaan.
Saimme tänään hyvän uutisen Saksasta, Parasailorin valmistajalta. Purjeemme on tarkastettu ja se on korjattavissa kohtuullisin kustannuksin. Saamme purjeemme takaisin kuriiripostissa Las Palmasiin hyvissä ajoissa ennen lähtöämme

No comments:

Post a Comment