Monday, October 5, 2009

3.10 Santa Cruz Standby




Aamupäivällä hoidimme vuorotellen nettiasioitamme puistikossa palmun alla.
Viereemme oli yöllä saapunut ukrainalainen Swan 371. Heidän tavoitteensa oli purjehtia vuodessa maapallon ympäri ja nyt he odottavat jotain postipakettia tänne Teneriffalle. Miehistönä 3 miestä. Vanhin heistä, Alexander, lahjoitti meille heidän kotikaupungistaan Odessasta kertovan kirjan. Hän kutsui meidät veneeseensä vodkalasilliselle ja toki otimme kutsun kiinnostuneina vastaan. Erikoista oli heidän omavaraisuutensa matkan aikana, mm. kokonainen säkki oli täytetty ukrainalaisella kuivatulla leivällä. Aika kova urakka purjehtia vuodessa pallon ympäri eikä silloin voida edes aina hyödyntää suotuisa tuulia.
Iltapäivällä teimme kävelyn kaupungin tavarataloon, El Cortes Inglesiin. Stockan kokoinen ja tasoinen tavaratalo, josta saimme melkein kaiken tarvitsemamme. Muoviset munakotelot, pari säilytyslaatikkoa ylitystä varten ja hieman venetilpehööriä auto-osastolta.
Kaupunkinäkymää hallitsee mereltä päin katsottuna Sydneyn oopperan näköinen rakennus, iso auditorio.
Mikko teki Cantanassa sähkötöitä, jotta eri laitteiden lataaminen olisi yksinkertaisempaa eli Iridium ja PC on nyt kytketty pysyvästi veneen sähköverkkoon.
Illalla menimme ulos syömään ja pitkän etsinnän tuloksena löysimme kalaravintolan jossa oli tarjolla tuoretta paikallista " whitefishiä" grillattuna. Todella herkullista.

No comments:

Post a Comment