Monday, October 12, 2009

10-12.10 La Gomera Standby

Lomamme jatkuu täällä Gomeralla.
Sää on pysynyt helteisenä, mutta ajoittain myös melko tuulisena. Ennusteiden mukaan tuulta olisi merellä vain n. 10 solmua, mutta satamamme luoteispäässä on korkeita vuoria ja niiden välisestä solasta puhaltelee reippaasti, paikoitellen yli 20 solmua (10 m/s).
Olemme kävelleet ympäristössä ja huoltaneet sekä itseämme että venettä.
Sunnuntaina Mikko pesi sukeltamalla veneen pohjan. Kiitos Jotunin tehokkaalle pohjamaalille, pohja oli yli 3200 nm:n jälkeen edelleen hyvässä kunnossa, joten meidän ei tarvitse nostaa venettä ylös ennen Atlantin ylitystä. Nosto on yleensä hankala järjestää ja paitsi että se maksaa niin siihen liittyy myös tiettyjä riskejä!
Varustepuoltakin olemme täydentäneet ja tilanneet UK:sta lisää aurinkopaneeleja ja muita tarvikkeita, mm uudet tyynyt istumalaatikkoon. Paketti on luvattu toimittaa Las Palmasiin hyvissä ajoin ennen lähtöämme. Kerromme sitten myöhemmin onnistuiko se!
Maanantaina vietetään Espanjan kansallispävää, joten useimmat kaupat ovat kiinni ja Espanja suljettu.
Vesi on edelleen uintikelpoista, yli 24 astetta ja uimaranta ihan vieressä. Hiekka on kuitenkin melko tummaa ja maininkien johdosta vesi ajoittain sameata.
Nyt olemme sitä mieltä, että San Sebastian lähiseutuineen on tullut meille tarpeeksi tutuksi, joten on hyvä aika irroittaa köydet. Tarkoituksemme on purjehtia tiistaina takaisin San Migueliin ja sieltä sitten vähitellen kohti Las Palmasia.
Aikaa meillä on riittävästi, mutta satamat alkavat hiljalleen täyttyä veneiden kokoontuessa tänne valmistautumaan Atlantin ylitykseen. Vapaista vieraspaikoista alkaa siis olla pula, joten sataman valinta riippuu myös siitä, missä satamassa on tilaa!

No comments:

Post a Comment