Saturday, October 3, 2009

2.10 Santa Cruz Standby









Retkeilypäivä.
Vuokrasimme taas Spican kanssa auton. Ajoimme sillä ensin Teiden huipulle n. 3000 m:n korkeuteen, josta käsin ihailimme Teneriffan vuoristomaisemia. Ihan huipulle olisi pitänyt mennä köysiradalla, mutta koska kyyti oli melko arvokas, turistihinta 25 €/henk., eikä näkyvyys ollut tänään paras mahdollinen tyydyimme ihailemaan huippua alhaalta käsin.
Maisemat olivat vaihtelevia, hienoja mänty- ja eukalyptusmetsiä ja välillä laavan peittämää erämaata kuin jossain lännen filmissä.
Teiden jälkeen ajoimme San Miguelin uuteen venesatamaan saaren lounasrannikolla. Tarkoituksemme oli katsastaa olisiko tämä satama sopiva etappisatama meille Santa Cruzin jälkeen. Teneriffalla ovat vierasveneitä vastaanottavat marinat tosi vähissä ja usein näin syksyllä melko täynnä, joten jatkopurjehdusta tulee suunnitella hyvin. San Miguel ei tehnyt meihin minkäänlaista houkuttelevaa vaikutusta. Pitkä betoninen laituri ja jonkun verran venepaikkoja, jotka useimmat olivat jo varattuina eikä sen ympäristössäkään ollut mitään erikoista paitsi lukuisia golfkenttiä. Atlantin swelli keinutteli veneitä satama-altaassa. Tänne emme halua tulla!
Ajoimme sen jälkeen Los Christianokseen, jossa nautimme välipalan. Täälläkin on satama, mutta ei tilaa vierasveneille. Vieressä' oleva Los Americanos on varsinainen rantaloma-paikka, mutta se vaikutti tähän aikaan vuodesta vielä melko hiljaiselta!
Jatkoimme matkaa länsi- ja pohjoisrantaa pitkin Puerto La Cruziin. Hieno kaupunki ja suosittu myös lomakaupunkina mutta P-paikkojen puuttumisen johdosta emme jääneet sinne vaan ajoimme Santa Cruzista n 5 km:n päähän olevaan jättimäiseen hypermarkettiin. Kukaan meistä ei ollut ennen nähnyt niin valtavaa elintarvikekauppaa.Kokoa kuin Cittarilla ja Prismalla yhteensä! Siellä menikin aikaa ostoskärryjen täyttämisessä.
Palasimme veneille n 21 ja nautimme myöhäisen illallisen istumalaatikossa. Ulkona paistoi melkein täysikuu ja lämmintä oli vielä reilut 20 astetta.

No comments:

Post a Comment