Wednesday, October 14, 2009

14.10 San Miguel Standby





Spicalaiset jatkoivat aamulla matkaa Gran Canarialle ja me siirryimme heidän aisapaikalleen. Olimme illalla kuulleet satamamestarilta, että paikalle, jonne meidät oli eilen ohjattu, olikin tulossa paikan varsinainen haltija odotettua aikaisemmin, joten meidän piti vaihtaa paikkaa heti aamulla.
Nettiyhteyksistä vielä sen verran, että sataman toimiston mukaan langaton netti ylettyy vain sataman baariin saakka eikä missään tapauksessa aisapaikoille. Paikkamme oli ensin niiden puolessa välissä, jonne emme saaneet mitään yhteyttä, mutta siirryttyämme aisapaikalle kauas toimiston antennista, yhteys oli loistava!
Pesimme aamupäivällä 2 koneellista pyykkiä, jonka jälkeen teimme kävelykierroksen alueella.
San Miguel on sinänsä melko masentava alue.
Täällä on paljon uudehkoja loma-asuntoja golfkenttien ympäröimänä, mutta paljon myös keskeneräisiä rakennuksia. Ympäristö on osittain viimeistelemättä ja palvelut ovat melko mitättömiä muutamaa ravintolaa ja englantilaisten (!) pitämää supermarketin tapaista huomioimatta. Paikka on ilmeisesti englantilaisten golfaajien suosiossa, mutta koska sesonki ei ole vielä alkanut tai lama on iskenyt tänne toden teolla, täällä ei nyt ole oikeastaan mitään elämää.
Mietimme myös miten itse suhtautuisimme, jos olisimme ostaneet korkealla hinnalla osakkeen lomaparatiisista ja todenneet sen jälkeen, että asuntomme valmistuttua työt olisivat pysähtyneet ympäristössä ja hinnat romahtaneet! Onneksemme lomaosakkeen hankinta täältä eikä muualtakaan ole ollut meidän tavoitteenamme!
Kävimme iltapäivällä uimassa rannan tosi kirkkaassa vedessä ja illalla päätimme kokeilla paikallista ravintolaa.
Saimme myös varattua laituripaikan Puerto Morganista Grand Canarialta huomisesta alkaen viikoksi eteenpäin, joten aamulla meillä on aikainen lähtö meren yli. Matka sinne on noin 50 nm joten toivomme kunnon tuulia huomiseksi, tänään ne ovat loistaneet poissaolollaan

1 comment: