Monday, October 5, 2009

4.10 Santa Cruz Standby




Spicalaiset päättivät jatkaa matkaa San Migueliin ja sieltä luultavasti Gomeralle. Hyvä ajatus mutta me emme voineet vielä lähteä koska satamamaksumme oli maksamatta ja tänään sunnuntaina on toimisto kiinni. Jäi harkintaan, jos lähtisimme huomenna perässä, johan tämä kaupunki on nähty!
Teimme tästä päivästä kodinhoitopäivän. Riitta pesi pari koneellista pyykkiä sataman pesulassa ja siivosi veneen ja Mikko sukelsi veneen peräluukkuun irroittamaan ja huoltamaan pilssipumppua. Olimme todenneet, että siitä roiskuu pumpatessa jonkun verran vettä. Jotta pumppuun pääsee käsiksi on koko perälokero tyhjennettävä ja irroitettava koko pumppu. Työskentelyasento on hankala, mutta irtosihan pumppu lopulta. Syykin selvisi, imupuolen letkun klemmari oli huonosti kiinni. Tavarat paikoilleen ja homma oli hoidettu. Toimivat pumput ovat valtamerellä elintärkeitä ja avomerisäännöt edellyttävät, että niitä on tuplasti, sekä sisällä käytettäviä että istumalaatikosta käsin pumpattavat.
Teimme iltapäivällä kävelyretken pohjoisempana olevaan Darsena Pesqueran satamaan. Totesimme yksimielisesti valinneemme oikean sataman. Matkaa Darsenaan tuli kävellen 7 km keskustasta eivätkä maisemat mitenkään silmiä hiveltäneet.
Kuvasimme matkalla kauniita kukkia, papukaijakukan ja kiinanruusun. Papukaijakukkia oli tosi runsaasti Madeiralla, mutta ei tullut siellä kuvattua niitä.
Illallisen jälkeen istuimme istumalaatikossamme ja kuuntelimme ukrainalaisveneestä kuuluvaa laulua ja kitaransoittoa. Täysikuu paistoi ja tähdet loistivat.

No comments:

Post a Comment