Wednesday, March 3, 2010

2.3 Anse Mitan - St Pierre 15 nm, 14 45N 61 11W








Nostimme ankkurin n klo 9 ja lähdimme taas liikkeelle.
Heti satamasta päästyämme tuli GPS:än lokiin 7000 nm täyteen lähtömme jälkeen Laurinlahdesta 16.6. Ehkä saman verran on vielä jäljellä ennen kuin olemme taas Laurinlahdessa?
Leppoisa sivumyötäinen ja saavuimme St Pierreen n klo 12.30. St Pierre sijaitsee Mount Peélen tulivuoren juurella. St Pierreä on kutsuttu Karibian Pariisiksi ja oli ennen vanhaan Martiniquen sosiaalisin ja kulttuurisin kaupunki. Tällä oli runsaasti sokeri- ja kahviplantaaseja ja niillä rikastuneita omistajia. Tulivuori purkautui 1902 ja aiheutti paljon tuhoja St Pierressä. Lähes 30 000 asukasta kuoli ja vain 2 selvisivät hengissä, yksi joka istui vankilassa ja eräs toinen joka sattui olemaan omassa kellarissaan.
Ankkuroimme kaupungin keskustan edessä olevaan lahteen, lähellä pitkää laituria jossa voi myös säilyttää jollia. Ranta syvenee melko pian ja laskimme ankkurimme 4,5 m:n syvyyteen ja päästimme 20 m ketjua. Ankkuri tuntui taas pitävän. Mikko kävi snorklaamalla tarkastamassa että ankkuri puree hyvin.
Lokimme ei ollut antanut tänään mitään nopeuslukemia ja sitä on tapahtunut melko usein kun lähdemme liikkeelle oltuamme muutaman päivän samassa paikassa. Anturin rattaaseen kasvaa näkkejä jotka estää sen pyörimisen. Usein vika saadaan korjattua sillä että anturi löysätään ja käännetään 180 astetta. Nyt ei tämä pika-apu enää tepsinyt eikä Mikko halunnut nostaa koko anturia ylös koska silloin veneeseen tulee samalla litrakaupalla Atlanttia! Nyt tuli anturikin puhdistettua samalla sukelluksella.
Soudimme maihin ja yllätys, yllätys! Pata Andersson oli meitä vastassa laiturilla. Hän oli Martinan ja Takolanderin pariskunnan kanssa rannan ravintolassa lounaalla ja nähnyt Cantanan lahdessa. He olivat jo luovuttaneet Luna Azurran Le Marinissa ja vuokranneet auton kiertääkseen Martiniquea. Liityimme heidän seuraansa ja oli todella mukava tavata vanhoja ystäviä.
Kävimme 8 a´Huit kaupassa täydentämässä ruokavarastojamme.
Mikko yritti sen jälkeen löytää nettikahvilan mutta ei löytänyt avoinna olevaa. Täällä on L´Escapade-niminen kahvila jossa on Internet ja wifi ja samassa paikassa voi myös tullata itsensä sisään tai ulos Martiniquelta. Ko. liike on suljettuna 15–18välisenä aikana.
Illalla katsoimme ”Mäklarna”-sarja jatkoa.

No comments:

Post a Comment