Wednesday, March 10, 2010

10.3 Iles des Saintes –Pointe A Pitre, 21 nm 16 14 N 61 32W




Oli taas aika vaihtaa maisemia.
Nostimme ankkurin n klo 0930 ja ajoimme ulos lahdestamme. Matka taittui sekä purjein että kevyessä myötätuulessa koneella ja noin klo 14 kiinnitimme veneen Pointe A Pitren laituriin Guadeloupen toiseksi suuremmassa kaupungissa. Sataman capitainerie oli meitä veneellä vastassa ja auttoi peräköyden kiinnittämisessä paikkaan 7/15. Mikko kävi kirjoittautumassa sisään ja varasimme paikan alustavasti 3:ksi vuorokaudeksi.
Swan-clubin jäsenkirjan mukaan tämä satama myöntää meille varattomille Swan-omistajille 10%:n alennuksen satamamaksuista. Kun kerroin siitä virkailijahenkilölle, hän ei ollut koskaan kuullutkaan mistään Swan-clubista. Asia tuli sitten selvitettyä ja alennus myönnettyä. Laiturimme portilla on muuten iso kyltti jossa lukee ClubSwan! Pitäisiköhän henkilökunnan infoa parantaa?
Vaihdoimme viimeksi kaasupullon Bequassa ja Mikko totesi silloin vaihdon yhteydessä että pullosta vuotaa kaasua kun venttiili ruuvataan siihen kiinni. Tiiviste oli siis kulunut, joka ei tunnut hyvältä. Tällaista voi tapahtua jos pulloja ei huolleta kunnolla täytön yhteydessä. Monessa pienemmässä paikassa vanhat pullot täytetään uudelleen liikkeen takapihalla jolloin niiden kunnosta ei ole mitään varmuutta. Satamassa oli hyvin varustettu venetarvikeliike jossa vaihdoimme molemmat pullomme ihka uusiin.

No comments:

Post a Comment