Tuesday, March 16, 2010

15.3 Falmouth Standby













Kävimme aamulla ensin yhdessä tullissa mutta totesimme tullissa että Guadeloupen ulostullauspaperi oli unohtunut veneeseen. Eipä auttanut muu kuin palata veneelle ja hakea se paperi. Riitta jäi siksi aikaa rannan nettikahvilaan hoitamaan nettiasioita kun Mikko hoiti tullauksen. Kolmella luukulla piti käydä ennen kuin olimme virallisesti saapuneet Antiguaan.
Ystävämme Merja ja Olli, s/y Fågel Blå, saapuivat samaan lahteen ja oli todella mukava taas nähdä heidät. Viimeksi tapasimme Scheveningenissä Hollannissa. Istuimme hetken Cantanassa kertomassa ja kuuntelemassa kuulumisia ja lähdimme sitten vielä yhdessä kävelylle maihin.
Kävimme English Harbourgissa, eli vieressä olevassa toisessa lahdessa, jossa toimi jo 1700-luvulla Nelsons Dockyard-niminen telakka. Nyt alueella on suuri marina ravintoloineen, hotelleineen ja kaikenlaisine myymälöineen. Koko paikka kuhisee näitä megajahteja, toinen toistaa suurempia.
Falmouthin satamassa ihmettelimme Mirabelle V:n kokoa. Vene on maailman suurin yksimastoinen lasikuidusta valmistettu sluuppi. Pituutta 250 jalkaa ja maston korkeus noin 80 m, eli yli Stadionin tornin. Hinta 50 Milj US$ mutta viikoksi sen saa vuokrata 350 000 US$:lla. Onneksi taalan kurssi on nyt edullinen!

No comments:

Post a Comment