Monday, November 30, 2009

Viesti Cantanalta 30.11


30.11 GPS 139 nm
Ennusteiden mukaan piti tuulen laantua jonkun verran yöksi mutta tapahtuikin päinvastoin. Aamuun saakka tuuli oli 20-25 solmua joten nukkumaan emme paljon ehtineet. Yhdessä 3 m:n aallonkorkeuden kanssa olo on kuin lintsin vuoristoradassa, paitsi paljon märempää. Sama tuuli on jatkunut koko päivän ja ennusteiden mukaan se hellittää hieman vasta 3 pv kuluttua Säästääksemme rikiä ja purjetta, purjehdimme pelkästään reivatulla genualla ja silläkin saimme 5-6 solmun vauhdin. Purje- tai rikivaurio olisi täällä keskellä Atlanttia katastrofi!
Ongelmat TackTick-mittarillamme jatkuvat. Nyt mittari tosin toimii mutta vaikka kyseessä on aivan uusi mittari, sen akku on niin heikossa kunnossa ettei se riitä antamaan virtaa mittarin taustavalolle. Joudumme siis öisin valaisemaan sitä otsalampuillamme. Välillä kokomittari sammuu kun akku on tyhjentynyt.
Harmittavia ongelmia. Suunto on joku aika sitten ostanut TackTickin ja toivottavasti ne saavat firman tuotekehityksen toimimaan, muuten rahat menevät hukkaan.
Ensi yönä on taas tietty merkkipaalu kun ensimmäinen 1000 nm tulee täyteen Las Palmasista lähdön jälkeen.

No comments:

Post a Comment